Notícies Balears.

Notícies Balears.

Quatre homes enfronten 240 anys de presó per violar en grup a una menor.

Quatre homes enfronten 240 anys de presó per violar en grup a una menor.

La vista celebrada el passat mes d'octubre va acabar sense acord

PALMA, 4 de maig.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial celebra entre aquest dilluns i aquest divendres (10.00 hores) el judici contra quatre homes acusats de violar en grup a una menor en un domicili de Palma l'any 2016.

Els acusats seuen aquest dilluns al banc dels acusats després que el passat mes d'octubre les parts no arribessin a un acord que permetés evitar el judici. La Fiscalia demana penes que sumen 240 anys de presó.

Cal recordar que a l'octubre de 2021 el Palau de Justícia ja va acollir una primera vista que va acabar sense acord, en un ambient tens per l'assistència de nombrosos familiars esperant a les portes del tribunal. Ja llavors un dels acusats va assegurar davant la premsa que era innocent i va donar a entendre que les relacions sexuals van ser consentides.

El judici s'havia assenyalat inicialment per a gener de 2022 i posteriorment es va ajornar a novembre. Arribada la data es va haver de suspendre perquè un dels acusats va renunciar al seu advocat per un possible conflicte d'interessos del lletrat.

Aleshores, es va tornar a citar a les parts per finals de setembre de 2023, però es va ajornar per la possibilitat de tancar un acord de conformitat, que implicaria que els acusats reconeguessin els fets i pactessin penes més baixes amb la Fiscalia. Aquesta possibilitat va ser descartada.

La pena que demana la Fiscalia és tan elevada per considerar a cada processat autor d'un delicte d'agressió sexual i cooperador necessari en la participació d'altres tres, per tractar-se d'una violació múltiple de forma simultània.

En concret, el Ministeri Públic demana per a cadascun d'ells 15 anys per les seves respectives agressions i altres 45 per col·laborar en les accions dels altres tres. A més, un d'ells s'enfronta a set anys més de presó per delicte de favoriment de la prostitució, ja que suposadament va oferir vendre a la víctima per 1.000 euros perquè exercís la prostitució.

Els fets es remunten a gener de 2016. Segons l'escrit del fiscal, van tenir lloc al domicili d'un dels processats, a Palma. El Ministeri Públic sosté que els nois van entrar amb la víctima en una habitació, forçant la porta amb un pal, i li van dir que havia de mantenir relacions sexuals amb tots ells.

Seguint amb el relat de l'acusació, la noia es va negar però va acabar mantenint relacions sexuals múltiples per por i davant la impossibilitat de defensar-se.

A més, la Fiscalia acusa al morador de la vivenda d'haver ofert "vendre" a la noia, per 1.000 euros, a un cinquè acusat --en recerca i captura-- per prostituïr-la. Suposadament, tots dos van arribar a un acord per repartir-se els guanys. Tot i així, la menor no va arribar a exercir la prostitució.

La Fiscalia recull que la víctima, que tenia menys de 16 anys en el moment dels fets, va quedar en estat de xoc després de la violació múltiple i que com a conseqüència dels fets ha rebut tractament psicològic.

L'acusació pública aprecia una agreujant de tracte vexatori i actuació conjunta de diverses persones.

A més de la pena de presó, la Fiscalia sol·licita ordres d'allunyament en favor de la víctima i una mesura de llibertat vigilada per als acusats per un temps de deu anys, un cop surtin de presó.

A més, al morador de la vivenda l'acusa de fomentar la prostitució i demana set anys més de presó, així com una multa de gairebé 8.000 euros.

Igualment, demana una indemnització de 100.000 euros per a la víctima pels danys morals.