Notícies Balears.

Notícies Balears.

Quatre joves detinguts per robatori de telèfons tres vegades al mateix local de Manacor.

Quatre joves detinguts per robatori de telèfons tres vegades al mateix local de Manacor.

PALMA, 28 Març.

La Policia Nacional ha detingut a quatre joves, d'origen magribí, i un altre, menor d'edat que complia condemna en un centre de internament, per presumptament cometre tres robatoris amb força en un local de telefonia de Manacor.

Els fets van ocórrer el mes de novembre de l'any passat, gener i març d'enguany, segons ha informat la Policia Local aquest dijous en una nota de premsa.

En novembre dues persones encaputxades van entrar al local trencant els vidres d'accés, amb l'ús de diverses eines, i van robar quatre telèfons d'alta gamma. Després de saltar l'alarma del comerç, la central va avisar les patrulles de la Policia que es van desplaçar fins a la botiga. En arribar van veure els destrossos i que els autors s'havien marxat.

De nou el mes de gener i amb el mateix modus operandi els presumptes autors van fracturar la porta d'entrada del mateix establiment i van robar vuit telèfons d'alta gamma. Les patrulles van acudir al local però no van localitzar els autors.

A partir d'aquí, la Brigada de la Policia Judicial va començar una investigació. Segons han apuntat, l'especialització dels presumptes autors i la seva rapidesa va dificultar la seva identificació. Tots dos robatoris s'havien produït de matinada i els autors tenien una gran capacitat per no ser vistos i escapar. De la mateixa manera, es va orientar la investigació cap a un grup de joves d'origen marroquins residents a Manacor.

Aquest març va tenir lloc el tercer robatori, amb les mateixes característiques que els dos anteriors. Aquesta vegada van trencar els vidres de la porta per entrar a l'establiment, van ocasionar múltiples destrossos i es van emportar vuit telèfons.

En aquesta ocasió les patrulles van acudir al lloc ràpidament i es va poder detenir a dos dels tres autors que, en ser sorpresos van fugir del lloc corrent tirant a terra les eines que havien usat, per posteriorment ser detinguts.

A la tarda del passat dilluns es va localitzar i detenir al quart implicat en el robatori que portava a sobre, igual que el menor, un dels telèfons robats.

Els detinguts van ser posats a disposició judicial del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia de Manacor, així com el menor a Fiscalia de Menors de Palma, el Fiscal de Guàrdia va decretar l'ingrés immediat en el centre del qual s'havia escapadet. Amb tot, la Policia dóna per desarticulat el grup criminal.