Notícies Balears.

Notícies Balears.

Rafa Nadal anuncia la seva baixa per a Montecarlo: "El meu cos no em deixa". Rafa Nadal anuncia la seva baixa per a Montecarlo: "El meu cos no em deixa".

Rafa Nadal anuncia la seva baixa per a Montecarlo:

MADRID, 4 Abr.

El tennista espanyol Rafa Nadal ha anunciat aquest dijous que no podrà participar al torneig de Montecarlo, tercer Masters 1.000 de la temporada que comença la setmana que ve, "simplement" perquè el seu cos no li permet tornar, allargant un delicat 2024 que tenia previst ser la seva retirada a les pistes.

"Estan sent temps difícils per a mi esportivament parlant. Desgraciadament us comunico que no jugaré a Montecarlo. Simplement el meu cos no em deixa", va escriure el balear a les seves xarxes socials, lamentant una nova absència.

Nadal va tornar al gener després d'un 2023 en blanc, però una lesió a Brisbane, el seu únic torneig fins ara, li va impedir disputar l'Obert d'Austràlia. Després, el campió de 22 'grans' s'ha anat baixant de cada cita que tenia al calendari, com Doha i Indian Wells, pensant en la important gira sobre terra batuda.

Tanmateix, el rei de la terra es perd de moment la primera gran parada sobre aquesta superfície. "Encara que segueixo treballant i esforçant-me al màxim cada dia amb la il·lusió de poder competir en tornejos que han estat molt importants per a mi, la realitat és que avui dia no puc", va afegir.

"No em queda més que acceptar la situació i intentar mirar cap al futur immediat mantenint la il·lusió i les ganes per donar-me l'oportunitat que les coses millorin. Una abraçada forta a tots i gràcies pel carinyo i suport sempre", va acabar.

Nadal, onze vegades campió a Montecarlo, té sens dubte la mira posada a Roland Garros, l'escenari que va marcar la seva carrera amb 14 títols, i també als Jocs Olímpics de París 2024, que es celebraran en el mateix escenari que l'Obert de França.

Tanmateix, el de Manacor encaixa un revés darrere l'altre pels problemes físics, optant per la precaució en una temporada que havia previst com a comiat del circuit, tot i que la seva intenció, com va anunciar al maig de 2023, era la de acabar a les pistes. De moment, les properes cites del calendari són el Conde Godó de Barcelona, el Mutua Madrid Open i el Masters 1.000 de Roma.