Rafa Ruiz, "tranquil" a la seva arribada als Jutjats: "Sóc un senzill alcalde que va defensar els interessos de la ciutat".

Rafa Ruiz,

PALMA, 21 de juny.

Rafael Ruiz, exalcalde socialista d'Eivissa, ha declarat avui en qualitat d'investigat en el cas Ports davant els Jutjats de Palma. A la seva arribada, Ruiz ha assegurat estar "tranquil" i ha afirmat que no té "res a amagar".

"Sóc un simple alcalde que va defensar els interessos de la ciutadania i la ciutat, del que crec que és més adequat per al port, sempre des de la legalitat i dins dels informes jurídics i tècnics que avalen el consell d'administració", ha dit Ruiz als mitjans de comunicació.

El Ministeri Fiscal va sol·licitar que Ruiz declarés com a testimoni en aquest cas, però l'acusació particular del Club Esportiu Bàsic Doce Milles va interessar que ho fes com a investigat, com finalment es va decidir. La jutge va considerar que Ruiz havia de ser escoltat com a investigat per garantir els seus drets constitucionals de defensa, ja que hi ha indicis que la seva actuació no es va limitar a acompanyar impunement la decisió presumptament prevaricadora i/o fraudulenta que es investiga.

Per tant, es va contemplar que la concreta participació de Ruiz en els fets havia de resoldre's escoltant-lo sobre el particular, "i dins d'aquesta declaració es representa la probabilitat que se li dirigisquen preguntes que difícilment s'explica sense càrrega incriminatoria".

Categoría

Illes Balears