• dilluns 3 d'octubre del 2022

Raquel Sánchez i Robles signen el conveni per construir habitatges als terrenys de la Caserna de Son Busquets

img

MADRID, 22 Set.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez i la ministra de Defensa, Margarita Robles, han rubricat aquest dijous en un acte el conveni per a la construcció de 800 habitatges de lloguer social o assequible als terrenys de la caserna de Son Busquets, situat a Palma de Mallorca. En paraules de l'alcalde de la ciutat, José Hila, aquesta nova ubicació es convertirà en el “barri jove” del municipi.

S'ha oficialitzat en un acte de signatura de conveni al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, en què han participat, a més de les dues ministres, l'alcalde de Palma, la secretària d'Estat de Defensa, Amparo Valcarce, la seva homònima al Ministeri de Transports, Isabel Pardo de Vera, el secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas, el director general d'Habitatge i Sòl, Javier Martín, el director general de Sepes, Fidel Vázquez, i el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern balear, Iván Sevillano.

"Avui és un dia històric per a la nostra ciutat, perquè posarem a l'abast 800 habitatges que es promocionaran des del públic.Serà el barri jove de la nostra ciutat, treballarem perquè tinguin una oportunitat de vida, fent un barri sostenible, nou , del segle XXI", ha proclamat Hila.

< Mentrestant, la ministra Raquel Sánchez ha posat en valor aquest conveni recordant que Palma de Mallorca és una de les ciutats "on més es tensiona" el mercat immobiliari: "Per tant és més necessària l'articulació d'aquesta col·laboració" .

Segons ha explicat Sánchez, aquest projecte, a més de construir habitatge, també "s'ha d'entendre en clau de sostenibilitat". A més, ha assegurat que es recuperarà l'antiga Caserna perquè "constitueixi un referent" dins de la ciutat.

Per la seva banda, Robles ha reivindicat aquest "esdeveniment important" perquè, segons ell , aquest acte posa de manifest la "voluntat" de Defensa que les instal·lacions que no presten servei tornin a la ciutadania, cosa en què també ha incidit la secretària d'Estat de Defensa.

cas del conseller balear, ha celebrat la signatura d'aquest conveni que materialitza la "reivindicació històrica" ​​de Son Busquets, que, segons ha dit, suposarà una fita a la política d'habitatge a Balears.