Notícies Balears.

Notícies Balears.

Reciclar el material escolar i comprar-lo gradualment, entre les recomanacions de Consum per al curs escolar.

Reciclar el material escolar i comprar-lo gradualment, entre les recomanacions de Consum per al curs escolar.

PALMA, 5 Set.

La Direcció General de Prestacions, Farmàcia i Consum del Govern ha recomanat reciclar el material escolar i comprar-lo de manera escalonada per facilitar la compra i evitar despeses innecessàries de cara a l'inici del curs escolar, que començarà el proper dilluns.

Segons han informat des de la Conselleria de Salut en un comunicat aquest dimarts, l'inici escolar suposa una època de canvis i despeses, ja que llibres de text, material escolar, roba, calçat i altres productes relacionats amb el retorn a les aules suposen per a la majoria de les famílies una despesa extraordinària.

En aquesta línia, Consum ha recomanat revisar el material escolar del curs anterior i aprofitar tot el que es pugui tornar a usar. Així, convé fer un inventari del material del qual es disposa per comprar només el que sigui necessari. D'aquesta manera, allò que no es pugui reutilitzar i tingui una vida útil es pot donar a persones properes o a organitzacions socials.

D'altra banda, han aconsellat elaborar un pressupost previ amb la despesa disponible i comparar els preus i la qualitat d'un mateix producte en diferents establiments, amb la finalitat de trobar el millor producte al millor preu. Per a això, han recomanat planificar les compres de llibres de text, material escolar, roba, calçat i altres productes, i comprar només el que realment es necessiti.

A més, una altra recomanació és comprar de forma escalonada, especialment la roba i el calçat. És aconsellable no adquirir molta roba a principi de curs i comprar, sempre que sigui possible, a mesura que calgui. També han destacat que "marca no sempre és sinònim de més qualitat".

D'altra banda, han incidit en la importància de fomentar l'economia circular que valora el cicle de vida d'un producte, de manera que s'ofereixi un model que preservi la natura i reduïsca les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Alhora, Consum ha aconsellat a les famílies informar-se sobre el programa per a la finançament de llibres de text i material didàctic que ofereixen molts centres educatius.

Quant a les compres en establiments, han suggerit demanar i conservar el tiquet de compra o la factura, ja que és la garantia, així com informar-se sobre la política de canvis o devolucions.

En aquesta línia, també és recomanable conservar la publicitat o el fullet del producte, sempre que sigui possible, ja que és el que verifica que el que apareix anunciat es correspon amb el que realment s'ofereix.

Llegir detingudament les instruccions d'ús i les característiques del producte per comprovar que s'ajusta a les necessitats i als nens és un altre dels consells plantejats, així com verificar que els materials i els productes portin el marcatge CE i que l'etiquetatge correspongui a la naturalesa i les característiques del producte.

D'altra banda, si les compres es fan en període de rebaixes, Consum ha destacat que les persones consumidores tenen els mateixos drets que en qualsevol altra època de l'any. Així, s'aconsella revisar que els productes rebaixats no amaguen cap tipus de tarada.

Així mateix, han recordat que el període de garantia legal dels productes s'estableix en tres anys per a productes nous i dos anys si són continguts digitals.

Quant a les compres en línia, Consum ha recomanat fer-ho en llocs segurs i ha recordat que les compres fetes en pàgines amb seu a Espanya o en un país membre de la Unió Europea estan protegides pel dret de desistiment, que atorga el dret a devolució del producte en el termini de 14 dies naturals i sense necessitat d'al·legar cap causa.

En aquest sentit, han assenyalat que s'ha de comunicar el dret a desistir i que es preveuen una sèrie d'excepcions a aquest dret, que depenen de l'article o del servei al qual se li vol exercir.

A més, des de la Direcció General de Prestacions, Farmàcia i Consum s'ha destacat que les empreses tenen l'obligació de disposar de fulles oficials de reclamació o denúncia, i que és garantia triar una empresa adherida al Sistema Arbitral de Consum.

.