Notícies Balears.

Notícies Balears.

Recuperen a Bèlgica quatre pintures a l'oli robades en una galeria de Palma.

Recuperen a Bèlgica quatre pintures a l'oli robades en una galeria de Palma.

PALMA, 9 d'agost.

La Policia Nacional, en una operació que ha comptat amb la col·laboració de l'Agregat d'Interior a Bèlgica i de la Inspecció del Ministeri d'Economia belga, ha recuperat en el citat país estranger quatre pintures a l'oli robades d'una galeria de Palma.

Segons ha informat el cos policial aquest dimecres en nota de premsa, es tracta de quatre de les set obres, valorades en 31.000 euros, que un particular tenia exposades en un local de la capital balear i que van ser objecte d'apropiació indeguda per part de diversos individus.

Els autors de les pintures sostretes i ara recuperades eren José Cheetman, Marc Badia, Dimitros Tade i Fabio Finamore.

Els investigadors espanyols van identificar els presumptes responsables dels fets i, a través de l'Agregat d'Interior a Bèlgica, es va poder finalment localitzar-los en el territori belga.

Gràcies a la ràpida actuació de les unitats implicades en la investigació es va averiguar el lloc on amagaven les obres, per la qual cosa es va procedir a una entrada i registre que va donar com a resultat la intervenció de quatre de les set pintures denunciades.

Els presumptes responsables van ser denunciats i també les empreses a través de les quals actuen, ubicades a Brussel·les. El Ministeri Públic belga ha disposat el lliurament dels olis al seu propietari.