• dilluns 26 de setembre del 2022

SAE censura la situació "sostenible" a les urgències de Son Espases, on hi ha "147 pacients amuntegats"

img

PALMA, 5 Jul.

El Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE) ha censurat de nou, aquest dimarts, "la situació insostenible" que hi ha a les urgències de l'Hospital Universitari de Son Espases, a Palma, "on a hores d'ara 147 pacients romanen amuntegats".

Segons ha explicat el sindicat en una nota de premsa, d'aquests 147 pacients, 54 estan pendents de pujar a planta, alguns fa tres i quatre dies que esperen un llit.

A més, a la zona de COVID-19 hi ha 14 pacients, dels quals set també estan pendents de pujar a planta, alguns d'ells fa més de 24 hores que esperen, d'acord amb el sindicat.

SAE ha considerat que el problema és la falta de espai a urgències i al nombre de llits tancats a l'hospital que s'eleva a 40. Segons ha explicat, l'activitat dels quiròfans és contínua, cosa que fa e que els llits estiguin ocupats per pacients operats i, només al final del dia, quan es valora el nombre de llits lliures, es puja a pacients d'urgències que necessiten ingrés.

"Actualment a la UCI només hi ha quatre llits, dels 45 del servei, disponibles per si hi hagués alguna urgència. Aquestes xifres són inadmissibles i més quan des de SAE no deixem de denunciar la situació a la Direcció Gerència de l'Hospital sense que encara s'hagin adoptat mesures per millorar la pressió assistencial que hi ha des de fa setmanes al centre”, han assenyalat els delegats de SAE a Son Espases.

En aquest punt, han lamentat que "usuaris amuntegats no és sinònim de qualitat assistencial i tenir els professionals saturats i sotmesos a nivells d'estrès extrems està molt lluny de garantir la seva salut física i mental, que és responsabilitat de l'empresa".

"És inadmissible que s'estigui jugant així amb la salut dels treballadors i els usuaris, per això, des de SAE exigim l'increment de plantilles, tant de TCE com de la resta de col·lectius, i que, d'una vegada prevalgui la salut i l'interès comú dels ciutadans per sobre de l'estalvi econòmic”, han conclòs els delegats de SAE.