Notícies Balears.

Notícies Balears.

Sáenz de San Pedro dissenyarà un pla d'acció per impulsar la mobilitat elèctrica amb una "fórmula realista".

Sáenz de San Pedro dissenyarà un pla d'acció per impulsar la mobilitat elèctrica amb una

PALMA, 10 Oct.

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha promès aquest dimarts que elaborarà un pla d'acció per impulsar els vehicles elèctrics amb una "fórmula realista".

Aquesta ha estat la resposta del responsable del gremi a una pregunta parlamentària del diputat de Vox Francisco Cardona, formulada durant el ple per saber les mesures que desenvoluparà per ajudar les empreses locals de lloguer de vehicles a complir amb la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica de les Balears.

El conseller ha aclarit que l'assoliment dels objectius d'aquesta llei s'han d'aconseguir "sense imposicions" i "sense generar complicacions a la ciutadania".

Sáenz de San Pedro ha allegat que la transició energètica no ha de ser "una excusa per recaptar i sancionar i ha sostingut que aquesta normativa "té objectius poc realistes i inassolibles".

Per això, ha assegurat que les empreses del sector del lloguer de cotxes li han transmès que les empreses "tenen dificultats per renovar les seves flotes" i ha recalcat que la xarxa de punts de càrrega és "inadequada", per la qual cosa ha promès que dissenyarà una "estructura funcional de la xarxa Melib".

Així mateix, ha avançat la possibilitat d'introduir vehicles híbrids com a mesura transitoria.

D'altra banda, el propi Sáenz de San Pedro ha reconegut que la seva Conselleria ha posat en marxa la contractació d'un equip de personal i destinar recursos per desbloquejar més de 11.000 expedients d'energies renovables.

Aquest anunci l'ha fet a la pregunta parlamentària del diputat del PSIB, Llorenç Pou, per saber les mesures que desenvoluparà el seu departament.

A més d'aquesta iniciativa, el conseller ha explicat que es redactarà una Llei de Polígons Industrials, per "garantir la seva qualitat"; i una Llei de Conciliació Laboral. També ha indicat que es donarà valor a la taula de diàleg social, mesures per autònoms i empreses i 'start-ups'.