Sáenz de San Pedro garanteix que el Govern "sempre comptarà amb les patronals i els sindicats".

Sáenz de San Pedro garanteix que el Govern

El PSIB acusa al Govern de traïdor als agents econòmics

PALMA, 20 Des.

El conseller d'Empresa, Ocupació i Innovació, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha assegurat aquest dimecres que el Govern "sempre comptarà amb les patronals i els sindicats" després de les crítiques del PSIB, que l'ha acusat de traïdor als agents econòmics.

Durant el debat de la secció 19 corresponent a la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia i seccions i entitats afins en la segona sessió del Debat de Pressupostos, Sáenz de San Pedro s'ha compromès a complir amb tots els acords que surtin del diàleg social, figura que, ha defensat, no pertany a l'esquerra.

Sáenz de San Pedro ha assegurat que hi haurà programes de formació i polítiques d'ocupació, tot i que no ha fet menció a l'eliminació de les subvencions nominatives per valor d'uns 400.000 euros a patronals i sindicats.

En la defensa de les esmenes a la totalitat dels comptes d'aquesta secció, el diputat del PSIB Llorenç Pou ha acusat el Govern de traïdor a les patronals i els sindicats eliminant les subvencions en l'esmena ja acceptada en comissió. "Anar en contra de les patronals i els sindicats és debilitar els treballadors i la següent víctima del pacte PP-Vox serà el Tribunal d'Arbitratge i Mediació (Tamib)", ha assenyalat.

Pou ha criticat la reducció d'ajuts en matèria de comerç i s'ha referit als dubtes de les polítiques en energia i ha lamentat que Sáenz de San Pedro sigui el primer conseller que retalla els pressupostos del SOIB.

Sobre això, en la seva intervenció, el conseller ha recordat que la reducció de quatre milions als pressupostos del SOIB coincideixen amb els quatre milions que l'anterior Govern va haver de retornar a Madrid. "Vam aprofitar fins a l'últim cèntim", ha afegit.

En matèria laboral, el socialista s'ha referit a l'eliminació del Pla de Lluita contra la Precarietat argumentant, a més, "que té nom de dona". Per a Pou, "donar passos arrere en la lluita contra la precarietat és donar passos arrere en la lluita contra la sinistralitat i en favor de la igualtat".

Sobre aquesta qüestió, el conseller ha insistit que l'Executiu seguirà lluitant contra el frau en la contractació perquè es faran actuacions durant tot l'any i s'ha compromès a crear l'Oficina de mesura de càrregues de treball dotada amb 400.000 euros.

El diputat de Més per Menorca Josep Castells, per la seva banda, ha acusat Sáenz de San Pedro de gestionar una conselleria que és "una distribuïdora de subvencions" i que confirma la dependència del turisme.

Tags

Categoría

Illes Balears