Notícies Balears.

Notícies Balears.

Sáenz de San Pedro insisteix en reclamar la financiació del transport de residus des de Formentera. Sáenz de San Pedro insisteix que seguiran reclamant la financiació del transport de residus des de Formentera.

Sáenz de San Pedro insisteix en reclamar la financiació del transport de residus des de Formentera.

Sáenz de San Pedro insisteix que seguiran reclamant la financiació del transport de residus des de Formentera.

FORMENTERA, 11 de juny.

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha assegurat que la financiació del transport de residus des de Formentera "ha de ser una realitat" i així ho han reclamat ja a la ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, amb una carta enviada al novembre de la qual assegura que no han tingut resposta.

També ha recordat que existeix un precedent de pagament realitzat entre 2003 i 2011 per valor de més de 10 milions d'euros per part de l'Estat. Per això, el Govern seguirà reclamant al Govern central aquesta finançament, segons ha dit el conseller durant el ple del Parlament.

Així ha contestat al diputat del Grup Mixt, Llorenç Córdoba, qui ha preguntat a la Cambra balear sobre les gestions per reclamar al Govern la finançament total del transport marítim de residus entre les Pitiüses i entre Formentera i la Península.

Córdoba ha explicat que, amb la pregunta, continua així amb el control dels acords del pacte d'investidura.

El conseller ha recordat que la insularitat és una característica de les Balears que genera desequilibris i ha explicat que a la carta enviada al Govern se li reclama el compliment dels compromisos adquirits a través de diferents normatives en relació a la gestió de residus.