Notícies Balears.

Notícies Balears.

S'aixeca aquest divendres la prohibició de pescar 'raors' fins al 31 de març.

S'aixeca aquest divendres la prohibició de pescar 'raors' fins al 31 de març.

La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 per embarcació.

PALMA, 31 d'agost.

La veda per la pesca de 'raor' es lleva aquest divendres, 1 de setembre, fins al 31 de març, ja que la seva pesca està prohibida des del 1 d'abril fins al 31 d'agost amb la finalitat de protegir l'espècie i assegurar una pesca sostenible.

Segons ha informat la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural aquest dijous en una nota de premsa, la quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació.

El director general de Pesca, Antoni Grau, ha explicat que "la pesca del 'raor' és principalment de caràcter recreatiu". En aquest sentit, ha volgut destacar que "a les Illes hi ha més de 12.000 llicències d'embarcacions recreatives, ja que, de manera professional, són poques les persones que s'hi dediquen, i les que sí ho fan, ho fan de manera ocasional".

La declaració de les captures és obligatòria per a les embarcacions recreatives en totes les reserves marines de Balears i es pot fer a través de l'aplicació per a mòbils (Diari de Pesca Recreativa -DPR-) o en paper.

A més, totes les embarcacions que pescuin a les reserves marines de l'arxipèlag hauran de tramitar l'autorització per pescar dins de les mateixes, una tramitació que és gratuïta i que es pot fer per internet a la web de la Conselleria.

Des de la Conselleria han recordat que "la veda del 'raor' es va establir per primer cop l'any 2000 i s'estenia fins al 31 de juliol; des d'aleshores, en base a criteris biològics, s'ha anat ampliant i complementant amb altres mesures".

Per exemple, a les reserves marines de Mallorca s'ha establert un tascó mínim de 5,7 mil·límetres per a la seva captura. Com a resultat de totes aquestes mesures i de l'"elevat grau de compliment de la veda", la presència de l'espècie i les captures s'han mantingut en totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20 per cent en la talla dels peixos.

.