Salom assegura que Sánchez "crea ciutadans de primera i segona" i exigeix la reforma urgent del sistema de finançament. Salom afirma que Sánchez "crea ciutadans de primera i segona" i exigeix la reforma urgent del sistema de finançament.

Salom assegura que Sánchez

PALMA, 25 de novembre. La senadora per Mallorca del PP, Maria Salom, ha assegurat aquest dissabte que el president del Govern, Pedro Sánchez, "crea ciutadans de primera i de segona" i, enfront d'això, exigirà la reforma urgent del sistema de finançament.

En nota de premsa, el PP ha informat que la senadora per Mallorca Maria Salom exigirà al Govern la reforma urgent del sistema de finançament "per garantir una distribució justa i constitucional a les comunitats autònomes". Ho farà aquest dimarts, a la Comissió General de Comunitats Autònomes del Senat en el marc d'una moció presentada pel PP en aquesta matèria, i "donada l'extrema preocupació expressada pels presidents autonòmics davant les cessions de Sánchez". En aquesta línia, ha assegurat que, "per un grapat de vots i la cadira, és capaç de castigar la majoria dels espanyols en benefici d'uns pocs, creant ciutadans de primera i de segona".

La 'popular' ha reiterat que "aquesta preocupació dels presidents va quedar més que palesa en la sessió de la Comissió General de les Comunitats Autònomes celebrada el passat mes d'octubre" i ha assegurat que "la finançament ha de pivotar en els principis de solidaritat, suficiència, equitat, transparència i corresponsabilitat fiscal, entre altres aspectes, garantint l'accés dels ciutadans als serveis públics". "És urgent modificar el sistema, obsolet i caducat, i fer-ho de forma multilateral entre Govern i Comunitats Autònomes implicades, sent completament inacceptable i injusta qualsevol negociació bilateral amb una única comunitat autònoma, el que derivaria en privilegis i agravis i en la ruptura de la igualtat dels espanyols", ha ressaltat.

Salom ha recordat que "la prova dels perjudicis de la bilateralitat es pot trobar en les deficiències del sistema de finançament autonòmic de 2009, el qual origen va estar viciat per les negociacions bilaterals prèvies amb la Generalitat de Catalunya, i insistir en aquesta via només agreujarà els desequilibris i aguditzarà la bretxa entre ciutadans de primera i de segona en funció d'on visquin".

"És un clamor que cal aprovar un nou model de finançament autonòmic que permeti prestar uns serveis de qualitat als espanyols, perquè Sánchez no pugui perjudicar una part d'ells per interessos particulars. És immoral", ha conclòs.

.

Tags

Categoría

Illes Balears