Salut Deudero, nova directora del Centre Oceanogràfic de Balears.

Salut Deudero, nova directora del Centre Oceanogràfic de Balears.

PALMA, 12 de desembre.

La Presidència del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha nomenat Salut Deudero Company nova directora del Centre Oceanogràfic de Balears de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO-CSIC), càrrec en què relleva Antoni Quetglas, qui l'ocupava des de fa cinc anys.

Segons han informat en un comunicat, Deudero és biòloga marina i professora d'investigació del Centre Oceanogràfic de Balears, laboratori que ja va dirigir en el període 2016-2018. Des de fa 30 anys investiga les respostes de les espècies i ecosistemes marins als impactes humans.

A més, ha publicat 155 articles científics i ha participat i liderat projectes d'investigació de primer nivell. També té una gran experiència en assessorament i participa en diferents comitès d'experts internacionals en l'assessorament en ciències marines com ICES, TG Marine Litter UE, MSFD.

D'altra banda, ha estat copresidenta del Comitè Recursos i Ecosistemes Marins del CIESM i assessora de l'Agència Estatal d'Investigació en temes d'oceànics i biodiversitat, una tasca que el 2023 ha estat reconeguda amb el Premi Ramon Llull.

La Direcció de l'IEO ha transmès el seu agraïment a Quetglas pel treball i esforç realitzat "en temps que no han estat fàcils" i ha agraït a Deudero la seva generositat per suportar que el centre de Balears reforci l'excel·lència. "La seva experiència de gestió i la seva visió de perspectiva són, sense cap mena de dubte, una garantia perquè el Centre Oceanogràfic de Balears pugui implementar les mesures necessàries en els propers mesos", ha explicat el director de l'IEO, Javier Ruiz.

L'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO, CSIC) és un Centre Nacional del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), dependent del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, dedicat a la investigació en ciències del mar, especialment en el coneixement científic dels oceans, la sostenibilitat dels recursos pesquers i el medi ambient marí.

L'IEO representa a Espanya en la majoria dels fòrums científics i tecnològics internacionals relacionats amb el mar i els seus recursos. Compta amb nou centres oceanogràfics costaners, cinc plantes d'experimentació de cultius marins, 12 estacions mareogràfiques, una estació receptora d'imatges de satèl·lits i una flota formada per quatre vaixells oceanogràfics.

Categoría

Illes Balears