Salut transmet "un missatge de tranquil·litat" davant de la pneumònia infantil a la Xina i nega l'existència d'una "nova pandèmia".

Salut transmet

PALMA, 12 Des.

La consellera de Salut, Manuela García, ha llançat "un missatge de tranquil·litat" davant l'augment de casos de pneumònia infantil que s'estan reportant a la Xina i ha negat estar "davant d'una nova pandèmia".

Així ha respost la responsable del ramat sanitari a la pregunta formulada, en el ple del Parlament, per la diputada de Vox María José Verdú, qui ha demanat a la consellera "no crear alarmisme social, però tampoc mirar cap a un altre costat davant senyals d'alarma".

En aquest sentit, García ha insistit que la decisió de vacunar a tots els nadons contra la bronquiolitis "no té res a veure amb l'augment que s'està reportant a la Xina". "De fet, és una decisió presa per protegir els nostres lactants en el període en què el virus està circulant", ha matitzat.

A més, ha recordat que el país asiàtic va ser "molt restrictiu" durant la pandèmia del coronavirus, el que pot comportar que ara apareguin més brots respiratoris.

Per finalitzar, ha assegurat estar "satisfeta" de la protecció de la qual es poden beneficiar els nadons lactants de la Comunitat, lamentant que "fins que aquest Govern no va prendre possessió no se sabia si els nadons de les Balears anaven a ser immunitzats o no contra el virus".

Tags

Categoría

Illes Balears