• divendres 2 de desembre del 2022

Sánchez acusa el PP de voler "difamar-la" i nega un "ascens" per la creació del cos d'auditors i interventors

img

PALMA, 28 Set.

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha negat aquest dimecres que la creació del cos d'auditors i interventors de la CAIB suposi per a ella en el futur un 'ascens' o millora de les seves condicions i ha acusat el PP de "utilitzar la mentida per difamar-la" amb un fet "que no s'ha produït", en relació amb la integració del cos d'auditors de la Sindicatura de Comptes al cos d'interventors i auditors.

Sánchez ha comparegut aquest dimecres a la Comissió d'Afers Institucionals i Generals del Parlament, a petició del PP, en relació amb la seva participació en la proposta d'integració del cos d'auditors de la Sindicatura de Comptes al cos d'intervenció i auditors de la CAIB.

Segons el PP, aquesta integració hauria suposat per a Sánchez, després del seu pas o per la política i tornada a la seva plaça d'auditora a la Sindicatura, una millora de les seves condicions laborals i salarials.

La consellera ha assegurat que ha comparegut a la Comissió per "defensar-se s'acusacions absolutament falses sobre la seva honorabilitat".

"Comparec per un fet que no s'ha produït", ha afegit la consellera en relació a la integració del cos d'auditors de la Sindicatura de Comptes del nou cos d'auditors i auditors.

A més, "també és mentida", ha afegit, que si aquest fet hagués arribat a produir-se hagués suposat una millora de les seves condicions laborals.

La consellera ha acusat a la diputada del PP Núria Riera de fer un "ús inadequat" de la seva funció de diputada per "atemptar contra la seva persona".

Rosario Sánchez ha explicat que va intervenir en el decret llei de reducció de la temporalitat --on estava inclosa la creació del cos d'auditors i interventors-- en relació amb el seu de la seva competència com l'ITS i la revisió de preus dels contractes públics. "Per això la meva firma apareix al decret", ha matisat.

La consellera ha recordat que en un dels esborranys del decret llei es va incloure la creació d'aquest cos d'interventors i auditors però es va retirar finalment a petició de la Sindicatura de Comptes.

A preguntes del PP, també ha assegurat que la proposta d'integració va partir de l'equip redactor del decret, amb personal de funció pública i sense participació de la Conselleria d'Hisenda.

Sánchez ha afegit que el text que va debatre i va aprovar el Govern ja no incloïa aquesta disposició i que el decret es va convalidar al Parlament amb l'abstenció del PP que, segons la consellera, "sense esment a la correcció d'errors".

"El PP no ha deixat passar l'oportunitat de fer de la mentida una arma política", ha afirmat.

Notícies més vistes Avui