Notícies Balears.

Notícies Balears.

Sancionada una empresa il·legal de seguretat privada a Palma.

Sancionada una empresa il·legal de seguretat privada a Palma.

També es proposa una sanció a la constructora que va contractar els serveis i a dos treballadors

PALMA, 16 Nov.

La Policia Nacional ha proposat una sanció, d'acord amb la Llei de Seguretat Privada, a una empresa de serveis, a una constructora i a dos treballadors de l'empresa de serveis, per activitats relacionades amb la seguretat privada sense l'autorització corresponent.

Segons ha informat la Policia Nacional aquest dijous en una nota de premsa, durant la investigació es va determinar que l'empresa investigada oferia serveis de controladors d'accés a una constructora en horaris en els quals no es treballava a les obres, quan no calia controlar l'accés.

La Llei de Seguretat Privada disposa que és sancionable, en relació amb l'empresa investigada, que la prestació de serveis de seguretat privada a tercers sense autorització és una infracció molt greu.

De la mateixa manera, la constructora pot haver incorregut en una infracció molt greu de la citada llei per la contractació o utilització de serveis d'empreses de seguretat privada sense autorització específica. D'altra banda, els treballadors incorren en una altra infracció molt greu per realitzar funcions de seguretat privada sense l'habilitació necessària.

Així mateix, els suposats infractors utilitzaven cartells amb un logotip on indicaven que l'obra estava protegida per ells.

L'empresa ha estat proposada per a una sanció d'entre 30.000 a 600.000 euros, mentre que les construccions poden enfrontar-se a sancions d'entre 20.000 i 100.000 euros. D'altra banda, els individus que van realitzar funcions pròpies de vigilants de seguretat sense l'habilitació requerida es poden enfrontar a sancions d'entre 6.000 i 30.000 euros

Aquesta investigació és la continuació de les investigacions que es van dur a terme al mes de maig per part de la Unitat Territorial de Seguretat Privada a les Balears en la qual ja es va sancionar a altres empreses de serveis i diverses construccions per infraccions similars.

De la mateixa manera, han indicat que la Unitat Territorial seguirà vigilante en aquest tipus d'actuacions i sancionarà totes aquelles que infringeixin els preceptes de la Llei de Seguretat Privada.

.