Notícies Balears.

Notícies Balears.

Sancionats amb 10.000 i 15.000 euros dos veïns de Llucmajor per empadronar a 65 persones en dues vivendes.

Sancionats amb 10.000 i 15.000 euros dos veïns de Llucmajor per empadronar a 65 persones en dues vivendes.

PALMA, 28 d'Abril.

La Policia Nacional ha sancionat amb 10.000 i 15.000 euros dos veïns de Llucmajor per empadronaments fraudulents, en empadronar a 65 persones en dues vivendes, 37 en una i 28 en un estudi amb una habitació.

Segons ha informat la Capitania en una nota de premsa, la Ucrif ha imposat una multa de prop de 15.000 euros a un veí de Llumajor, que va ser investigat arran d'una informació que va facilitar l'Ajuntament.

La investigació va concloure que l'home havia autoritzat l'empadronament de 37 persones, d'origen marroquí, la majoria d'elles en situació irregular. Segons han assenyalat, els empadronava argumentant que era per fer-los un favor.

D'altra banda, la Ucrif ha multat amb 10.000 euros a un home d'Arenal-Llucmajor que també va ser investigat. Segons la Ucrif, el veí havia empadronat en un estudi d'una habitació a 28 estrangers subsaharians, molts d'ells en situació irregular.

L'home va reconèixer que la gran majoria d'ells mai havien residit a l'estudi i que va autoritzar el seu empadronament per ajudar-los, ja que sense el certificat d'empadronament no tenen accés a la sanitat pública, targeta ciutadana i serveis socials.

Segons la Policia, cada dia és major la quantitat d'informació que rep la Brigada d'Estrangeria de Palma sobre empadronaments fraudulents d'estrangers que res més arribar a Mallorca busquen empadronar-se en qualsevol vivenda. En molts casos, sota la cobertura d'una habitació realquilada per especuladors que obtenen beneficis econòmics aprofitant-se de la desesperació dels immigrants.