Sancions de 200.000 euros i 56 anys de presó per a 27 persones per traficar amb cocaïna, marihuana i haxix a Sóller.

Sancions de 200.000 euros i 56 anys de presó per a 27 persones per traficar amb cocaïna, marihuana i haxix a Sóller.

PALMA, 18 de gener.

Un total de 27 persones han acceptat aquest dijous penes que sumen 56 anys i cinc mesos de presó, i multes per valor conjunt de 202.384 euros, per traficar amb cocaïna, marihuana i haxix almenys des de 2016 fins a la seva detenció el 2017.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Illes Balears havia reservat aquest dijous i divendres per celebrar el judici contra el grup. L'elevat nombre d'acusats i advocats ha obligat a habilitar la sala que habitualment s'utilitza per a judicis amb Jurat.

Les defenses han arribat a un acord de conformitat amb la Fiscalia, la qual cosa ha evitat la celebració del judici ja que tots els acusats han confessat la seva implicació en la trama. Han assumit delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal. La pena que sol·licitava la Fiscalia també s'ha vist sensiblement reduïda, ja que originalment era de 143 anys de presó.

El grup va formar una estructura estable dedicada a la venda de droga, amb una distribució de les tasques de compra, emmagatzematge, preparació, transport i venda de la substància.

Dins de les seves activitats, es va servir d'un local al port de Sóller, regentat per un dels acusats, per a l'aprovisionament i distribució de la mercaderia.

La investigació va incloure els contactes telefònics entre diversos dels implicats i els desplaçaments entre domicilis suposadament per traslladar la droga. La fiscal destacava que en només un any, el cotxe d'un dels acusats va passar 174 vegades pel túnel de Sóller per a romandre només 35 minuts de mitjana al municipi, en col·laboració amb un contacte a Palma que els subministrava les substàncies.

Vàries dels acusats tenen antecedents per tràfic de drogues i s'els ha aplicat una agreujant per reiteració. Altres s'han beneficiat d'una atenuant per drogoaddicció.

Individualment, les penes van d'un any i un mes de presó a tres anys i set mesos de presó, i les multes de 2,3 euros fins a 42.103 euros (amb un mes de presó en cas de no pagar).

Per a varios dels acusats s'ha acordat la suspensió de la pena, per la qual cosa no ingressaran a presó.

.

Tags

Categoría

Illes Balears