Sanitat suspèn temporalment l'activitat de l'empresa responsable del brot d'intoxicació en diversos col·legis.

Sanitat suspèn temporalment l'activitat de l'empresa responsable del brot d'intoxicació en diversos col·legis.

L'aliment sospitós va ser un arròs caldós que es va servir de menú, afectant a 149 nens i cinc professors de quatre centres de Palma.

Educació garanteix el servei de menjador als centres afectats a partir d'aquest dilluns.

PALMA, 8 Gen.

La Direcció General de Salut Pública, arran de les investigacions realitzades les últimes setmanes pel Servei de Seguretat Alimentària de la Conselleria de Salut, ha decidit suspendre de forma temporal l'activitat de l'empresa responsable del brot d'intoxicació alimentària en què es van veure afectats 149 nens i cinc professors de quatre col·legis de Palma al desembre passat.

Segons es desprèn de la documentació recopilada i de l'anàlisi de les enquestes realitzades als manipuladors, hi ha discrepàncies entre la pràctica declarada i la documentació presentada per l'empresa de càtering en el seu Pla de Seguretat Alimentària.

Per això, el programa de gestió de seguretat alimentària de l'empresa s'ha considerat no acord als processos reals que es duen a terme.

La versió aportada pel programa no demostra que compleixi amb la seva finalitat d'analitzar i controlar els perills i punts crítics on poden ocórrer contaminacions alimentàries, posant en risc la salut pública, segons han explicat des de la Conselleria.

D'altra banda, fins a la data, l'empresa no ha aportat cap informació, anàlisi o dada que suggereixi que coneix les causes de la fallada en la inocuïtat dels aliments i les seves mesures de mitigació, la qual cosa genera incertesa sobre les mesures correctores que aplicarà per evitar futurs riscos en la salut pública.

Davant aquests resultats, la Direcció General de Salut Pública ha suspès de forma temporal l'activitat d'aquesta empresa fins que redissenyi el seu programa de seguretat alimentària.

En concret, han justificat aquesta decisió davant de les mancances evidents en el sistema de gestió de seguretat alimentària presentat per l'empresa, i per garantir la seguretat i salut de la població, prioritzant la prevenció i correcció de pràctiques que puguin posar en perill la integritat dels consumidors.

Per la seva banda, la Conselleria d'Educació i Universitats ja ha enviat un comunicat als centres afectats per la suspensió temporal de l'activitat del servei i elaboració de menjars preparats a la cuina central d'aquesta empresa, anunciant que a partir d'aquest dilluns, i fins a nou avís, el servei de menjador es seguirà oferint amb normalitat a través d'una subcontratació de la prestació de càtering.

L'aliment sospitós va ser un arròs caldós que es va servir de menú i el brot d'intoxicació alimentària, que es va produir el passat 20 de desembre, va afectar finalment un total de 149 alumnes i cinc professors en quatre centres educatius.

Els centres van ser el CEIP Maria Antònia Salvà, amb 52 menors i dos professors perjudicats; el CEIP Cas Capiscol, amb 71 nens i dos professors afectats; el CEIP Aina Moll, amb 20 nens afectats, i el CEIP Es Viver, amb sis nens i un professor afectats.

Aquestes persones van presentar un quadre de dolor abdominal, diarrea i vòmits, tots de curs lleu, i no es va produir cap ingrés hospitalari.

Tags

Categoría

Illes Balears