Notícies Balears.

Notícies Balears.

Sentenciat a dos anys de presó l'home jutjat per un jurat popular per propinar una pallissa a una altra persona a Eivissa.

Sentenciat a dos anys de presó l'home jutjat per un jurat popular per propinar una pallissa a una altra persona a Eivissa.

L'altre processat en la causa, germà de la persona agredida, va quedar absolt d'un delicte d'homicidi després de clavar una punyalada mortal a un dels presumptes agressors.

PALMA, 17 de gener.

La presidenta del Tribunal del Jurat ha condemnat a dos anys de presó, per un delicte de lesions, l'home jutjat per jurat popular per propinar una pallissa a una altra persona a Eivissa, en la qual va morir un dels presumptes agressors d'una punyalada, quedant absolt l'autor de la mateixa la setmana passada.

Segons la sentència, el condemnat, que va pegar a la víctima amb una barra de metall, haurà de pagar-li també una indemnització de 1.770 euros.

Cal recordar que la magistrada va absoldre 'in vocce' a l'altre processat en la causa, acusat d'un delicte d'homicidi, després de llegir el veredicte emès dijous passat pel jurat. En concret, van considerar no culpable a aquest últim, jutjat per clavar una punyalada mortal a una persona que estava agredint el seu germà juntament amb l'ara condemnat.

El jurat va considerar que aquest acusat no tenia intenció de matar la víctima durant la lluita, ja que no van apreciar dolo directe ni eventual en la seva participació en els fets. D'aquesta manera, la presidenta del Tribunal va absoldre l'home i va ordenar la seva posada en llibertat.

Tot i això, el jurat sí que va declarar culpable d'un delicte de lesions a l'altre processat i, tot i entendre que quedava demostrat que havia consumit begudes alcohòliques, no va considerar que la ingesta de les mateixes l'afectés durant la seva participació en l'agressió.

El fiscal demanava cinc anys de presó per a aquest últim i, finalment, ha estat condemnat a dos anys de presó per la presidenta del Tribunal del Jurat. Tot i això, s'ha acordat la suspensió de la pena privativa de llibertat condicionada a no delinquir durant un termini de tres anys.

La sentència no és ferma, cabe recurs d'apel·lació davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.