"SFM remodelarà i millorarà l'estació del Pont d'Inca l'any que ve."

PALMA, 4 Oct.

L'Ajuntament de Marratxí ha arribat a un acord aquest dimarts amb Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) per donar sortida al projecte de rehabilitació i reforma de l'estació del Pont d'Inca, on actualment diverses associacions municipals tenen els seus locals, que es durà a terme l'any que ve.

El Consistori i la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat han assenyalat en un comunicat que l'edifici necessita actuacions "urgents" tant a la coberta com als soterranis. A més, afegeixen que la reforma servirà també per remodelar els andanes.

L'estació mantindrà part dels seus usos actuals, encara que des de SFM volen recuperar diverses zones de la instal·lació per donar un millor servei als usuaris del tren. En aquest sentit, l'alcalde de Marratxí, Jaume Llompart, ha acceptat revisar el conveni de col·laboració per actualitzar-lo i consensuar-lo.

A més, durant la trobada s'ha repassat l'estat de les diferents estacions de SFM dins del municipi i totes dues parts han acordat habilitar noves zones d'aparcament per potenciar l'ús del transport públic.

Des de SFM han destacat que l'estació principal del municipi de Marratxí, situada a Es Figueral, és una connexió amb una connectivitat excepcional, motiu pel qual demanen a l'Ajuntament créixer en zones d'aparcament en aquest indret.

Llompart també ha transmès la petició del teixit empresarial de Marratxí perquè s'incrementin les freqüències dels trens, sobretot en la franja de tarda nit.

Tags

Categoría

Illes Balears