Sindicats educatius alerten d'una "substició lingüística" del català a Balears, Catalunya i Comunitat Valenciana.

Sindicats educatius alerten d'una

PALMA, 28 Nov.

Els sindicats educatius Ustec, STPV i STEI han advertit aquest dimarts que "l'extrema dreta" pretén realitzar una "sustitució lingüística" del català a Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears en favor del castellà.

Així ho ha indicat el secretari general del STEI, Miquel Gelabert, en una roda de premsa a Palma en què han avaluat la situació de la llengua catalana en els tres territoris. Gelabert ha estat acompanyat per la portaveu nacional del Ustec, Iolanda Segura, i el responsable d'acció sindical de STPV, Marc Candela.

Gelabert ha destacat la difusió que ha adquirit la campanya 'no toqueu l'escola en català' a la qual ja s'han adherit més de 50 centres de Balears, al mateix temps que ha criticat que "alguns s'omplin la boca amb la Llei de Normalització Lingüística balear" mentre l'"únic consens" al qual s'ha arribat sobre ella ha estat "deixar-la en un calaix".

Per la seva banda, des de Ustec, Segura ha apuntat que la regressió del català es degui a "un reflex de què està passant en la societat" i ha reivindicat que les organitzacions que treballen per defensar el català "uneixin forces" per "preservar la cohesió social que ofereix el model d'immersió lingüística".

Per part de STPV, Candela ha fet una repassada de les polítiques emprendre en aquesta matèria a la Comunitat Valenciana, com l'anunciada derogació de la Llei de Plurilingüisme i el nou model educatiu de lliure elecció de llengua, plantejat pel nou Consell de PP i Vox, alguna cosa que al seu parer podria suposar l '"aniquilació del català".

Tags

Categoría

Illes Balears