• divendres 30 de setembre del 2022

Son Espases adverteix d'una "petita setena onada" aparellada a un augment de casos i ingressos per COVID-19

img

El 70% dels positius detectats a les Balears corresponen a la subvariant Òmicron BA.5

< p>L'hospital detecta 100 contagis diaris, però "probablement són una desena part" dels casos reals

PALMA, 23 Jun.

L'Hospital Universitari Son Espases ha advertit del inici, des de la setmana passada, de "una petita setena onada" que va aparellada a un augment dels contagis i, per tant, dels ingressos per COVID-19 a Balears.

Així ho ha explicat aquest dijous en declaracions a Europa Press el cap del servei de Microbiologia de l'hospital, el doctor Antonio Oliver, que ha manifestat que, "com que no s'estan monitoritzant tots els casos, no es pot donar una informació precisa" dels contagis , encara que "estan augmentant".

"Diagnostiquem aproximadament 100 casos al dia, però probablement sigui una dècima part" de la xifra real, ha insistit Oliver. Així, ha assenyalat que, encara que aquesta onada "no és comparable a la sisena, hi ha molts casos", si bé "la majoria lleus".

"No crec que sigui una onada enorme, però hi haurà una petita setena onada segur; tampoc espero que sigui amb grans ingressos, però sempre hi ha persones més vulnerables”, ha continuat.

D'altra banda, el doctor ha detallat que el 70 per cent dels casos diagnosticats a l'arxipèlag es corresponen a la subvariant BA.5 d'Òmicron, mentre que la BA.2 ostenta el 30 per cent. "L'original ja fa més d'un mes que no es veu", ha dit.

En aquest punt, ha explicat que la subvariant BA.5 "no és més greu però sí més transmissible, i s'escapa més de la immunitat de les vacunes i d'haver passat la malaltia”. , ha considerat. "Cal veure fins on es pot tolerar, no és qüestió de tornar enrere en les restriccions però cal monitoritzar", ha conclòs Oliver.