Sumar MÉS propone "descarbonitzar l'economia" perquè Balears i Espanya "siguin potències verdes".

Sumar MÉS propone

PALMA, 1 Jul.

El candidat de Sumar MÉS al Congrés, Vicenç Vidal, ha proposat aquest dissabte, en una roda de premsa, en què ha presentat les mesures de la coalició per a l'adaptació i la mitigació de l'emergència climàtica, "descarbonitzar l'economia" perquè les Balears i Espanya "siguin potències verdes".

"El canvi climàtic afecta al dia a dia. L'any passat, les Balears van tenir la major onada de calor de la història, amb temperatures màximes a la terra i al mar i les prediccions adverteixen d'episodis cada vegada més extrems, amb ones de calor més llargues, intenses i freqüents i precipitacions més escasses però més tormentoses", ha dit Vidal, qui ha assenyalat que "això té un impacte social".

Per afrontar aquests escenaris, el candidat de Sumar MÉS ha proposat la rehabilitació energètica de 500.000 habitatges cada any a tot el territori espanyol; la renaturalització de les ciutats, amb la plantació de més arbres; l'adaptació dels horaris laborals, per prevenir l'impacte de les ones de calor; l'aplicació de la Llei de Costes i la seva modificació "per ser més ambiciosos" i la "descarbonització de l'economia, amb dos eixos clau, un transport més sostenible i que les renovables desplacin altres energies".

Així, Vicenç Vidal ha considerat que "la pregunta que han de fer-se els ciutadans el proper 23 de juliol, abans d'anar a votar en les eleccions generals, és si volen que les Balears i Espanya siguin territoris pioners i potències verdes o un desert gris".

Categoría

Illes Balears