Notícies Balears.

Notícies Balears.

Sumar trasllada a Defensa el seu rebuig i desacord davant la possibilitat que Maó sigui zona d'escales per a l'OTAN.

Sumar trasllada a Defensa el seu rebuig i desacord davant la possibilitat que Maó sigui zona d'escales per a l'OTAN.

Urtasun subratlla que la UE no pot "subcontractar" la seva estratègia de defensa a l'Aliança Atlàntica i als Estats Units

MADRID, 1 Abr.

Sumar ha traslladat al Ministeri de Defensa el seu rebuig i desacord davant la possibilitat que Maó (Menorca) es converteixi en una zona d'escala per a operacions de l'OTAN, la qual cosa seria una "temeritat".

Així ho ha indicat el portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, en roda de premsa aquest dilluns per insistir que, malgrat la matització de Defensa sobre aquest assumpte, insisteixen en la seva oposició a que l'illa balear sigui una zona d'escala per a l'Aliança Atlàntica, com ja han comunicat al departament dirigit per Margarita Robles.

"Hem traslladat al Ministeri de Defensa el nostre desacord amb aquestes informacions que han aparegut a la premsa aquesta setmana", ha afegit també el titular de Cultura per insistir que és una "irresponsabilitat" en un context de diversos conflictes bèl·lics a l'esfera internacional, que s'elevi a les Balears l'activitat de l'OTAN.

A més, ha detallat que els esforços en matèria internacional no passen per "seguir ampliant bases de l'OTAN", ni tampoc tenir "contractada" la defensa a l'Aliança Atlàntica i als Estats Units, país en el qual l'ex-president Donald Trump pot tornar al Govern al novembre.

En canvi, el portaveu de Sumar ha defensat que la Unió Europea (UE) avanci cap a una estratègia de defensa autònoma, una cosa sobre la qual han de reflexionar tots els països membres.

D'altra banda, Urtasun ha assegurat que la comissió de seguiment del pacte de govern de coalició, que van exigir fa temps al PSOE, se celebrarà ja que és un dels punts d'aquell acord i que quan hi hagi una data concreta per a la reunió ho comunicaran.

"Aquesta comissió de seguiment s'ha de fer perquè és mandat de l'acord de coalició i la farem", ha reafirmat per, a continuació, reflexionar que és normal que en un Govern de coalició hi hagi diferències, reconduïdes després en el diàleg i la negociació entre socis.

Per tant, ha proclamat que el Govern "gaudeix de bona salut" després d'accentuar d'altra banda l'oposició de Sumar a les ampliacions aeroportuàries i la seva aposta per suprimir vols curts quan hi hagi alternativa ferroviària.