Notícies Balears.

Notícies Balears.

Taltavull reivindica "la vida" en la misa de Pasqua a Palma davant "els atacs i bombardejos sobre innocents".

Taltavull reivindica

Durant la missa, celebrada a les 10.15 hores, s'ha dut a terme la processó del Sant Encontre

PALMA, 31 Mar.

L'obisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha reivindicat aquest diumenge, amb motiu de la celebració de la missa de Pasqua, a la Catedral, "la vida" davant "els atacs i bombardejos sobre innocents" en llocs com "Palestina, Israel, Ucraïna i Rússia, i en tants altres on", segons ha lamentat, "sembla no haver-hi sortida i on encara creix més l'ambient de destrucció i de mort".

Taltavull s'ha pronunciat així durant la seva pregària, en la qual s'ha fet ressò de la reflexió que el papa Francesc va fer aquest dissabte, durant la Vigília Pasqual, en la qual va comentar que igual que la pedra de l'entrada del sant sepulcre "representa la fi de la història de Jesús, soterrada a la foscor de la mort", les persones "a vegades també sentim com si la làpida hagués estat col·locada pesadament a l'entrada del nostre cor bloquejant el camí cap a l'alegria i l'esperança". Aquests buits, va dir el papa Francesc, i ha recordat Taltavull, "els trobem en els fracassos i en les pors, en totes les tancats, en els murs de l'egoisme i de la indiferència, en tots els anhels de pau trencats per la crueltat de l'odi i la ferocitat de la guerra".

Així, l'obisbe de Mallorca s'ha referit al fet que la Resurrecció de Jesús coincideix en unes "coordenades històriques" que actualment, "desgraciadament, a nivell real i informatiu, mostren més la derrota de la dignitat humana que no pas la seva rehabilitació". I, enfront d'això, ha demanat als fidels, llançar "un crit a favor de la vida" i pronunciar-se "en contra de la cultura de la mort", en una actitud "valenta que demostra que" els creients "creiem que, gràcies a la resurrecció de Jesús, la vida ha guanyat per sempre".

En aquesta línia, Taltavull ha considerat que enfront d'aquesta situació "tenebrosa" la resposta per a que "comenci a brillar la llum de la resurrecció" és "l'amor" i la "fe" com s'ha pogut veure, aquests dies, en nombroses processons a Palma i la Part Forana. Malgrat, pel que fa a aquesta "religiositat sincera", l'obisbe ha lamentat que "massa vegades" aquesta es presenta "desconnectada de la pràctica sacramental" i, per això, ha demanat als feligresos "passar d'una fe de costum social a una fe adulta, conscient i lliure".

A més, l'obisbe ha reivindicat que "quan la precarietat, fruit de la injustícia i les desigualtats que genera, amenaça allò més bàsic per viure dignament, i moltes persones i famílies pateixen el flagell d'una crisi de manca de recursos bàsics, d'un treball digne i sostenible, i d'una llar digna i accessible als seus ingressos, tot segons el reconeixement i pràctica dels drets humans per part dels Estats", aquest Diumenge de Pasqua ha de ser "un dia per la caritat".

Finalment, Taltavull ha tornat a fer-se ressò de les paraules del Papa Francesc per recordar que "cap experiència de fracàs o de dolor, per més que ens faci mal, pot tenir l'última paraula sobre el sentit i el destí de la nostra vida", si les persones es deixen abraçar per Jesús Resucitat "per refer" la seva "esperança" i "per actuar amb l'ardor de la caritat", ha conclòs.

La missa d'aquest Diumenge de Pasqua ha començat a les 10.15 hores, amb la processó del Sant Encontre, en la qual la imatge de Jesús Resucitat surt d'un lateral de La Seu, portada per la família Dameto, per trobar-se amb la de la Mare de Déu Maria, que surt de l'altre lateral, portada per la família Truyols, davant del presbiteri.

Els fidels que no han pogut assistir a aquesta celebració eucarística han tingut l'oportunitat de seguir-la per IB3 Televisió i en streaming, a través del canal de Youtube de la Catedral de Mallorca.