Notícies Balears.

Notícies Balears.

Temps típic de març i pluges febles a les Balears per els propers dies.

Temps típic de març i pluges febles a les Balears per els propers dies.

PALMA, 4 de març.

Una successió de diversos fronts passaran per les Balears aquesta setmana i mantindran les temperatures en els valors normals per a l'època de l'any, a més de deixar alguna precipitació feble a Menorca i Mallorca.

Així ho ha confirmat el portaveu adjunt de l'Agència Estatal de Meteorologia a les Balears (Aemet), Miquel Gili, qui, en declaracions a Europa Press, ha indicat que aquest dilluns a la nit arribarà un dels fronts que s'espera, que en aquests moments creua la Península, la qual cosa implicarà un augment de la nubositat amb alguna precipitació que podria caure a Mallorca.

Les temperatures màximes rondaran aquest dilluns els 16ºC i 18ºC i les mínimes es mouen en valors de 6ºC a 11ºC, xifres que es repetiran al llarg de la jornada del dimarts.

El dimarts el front afectarà Menorca i el nord de Mallorca, amb algunes núvols que també podrien deixar pluges febles però ja a la tarda el cel estarà poc ennuvolat.

Pel que fa al vent, que ha bufat aquest dilluns de nord-oest amb intervals forts que en alguns casos han arribat a ràfegues d'entre 85 i 60 km/h a la Serra de Tramuntana i en la resta de les Balears entre 60 i 40 km/h, rolarà a oest per després passar a ser de component nord encara que bufarà de caràcter moderat.

Gili ha apuntat que el dimecres també serà un dia de cels despejats i vent fluix, situació que podria provocar alguna gelada a l'interior de Mallorca però les temperatures diürnes no patiran grans canvis, ja que estaran entre els 15 i 18ºC.

El dijous sí hi haurà núvols alts, amb temperatures que podrien pujar algun grau per la qual cosa es podrien repetir les gelades del dia anterior a l'interior de Mallorca.

Durant la matinada del divendres i la primera part del dia torna a passar un altre front fred amb núvols i alguna precipitació, que en aquest cas podria anar acompanyada de fang, i en la segona part del dia es mantindrien els intervals ennuvolats.

Al llarg d'aquests dies no s'esperen fenòmens costaners, com a molt al final de la setmana amb l'arribada de l'últim dels fronts, i les ones aniran baixant de nivell al llarg del dilluns, ja que en punts de Menorca i Dragonera encara arriben als tres metres d'altura.

D'aquesta manera, Gili ha especificat que les temperatures que es preveuen per aquesta setmana serien similars als valors que s'espera en aquest període de l'any, atès que les màximes se situen al voltant dels 16ºC i les mínimes en els 6ºC.