Trasmed preveu "un problema greu" l'any vinent pel cost de la descarbonització que no es podrà "assumir".

Trasmed preveu

PALMA, 31 d'agost.

El conseller delegat de Trasmed, Ettore Morace, ha explicat que tot i que el preu dels fletes "ha baixat molt en els últims 12 mesos", tindran "un problema important l'any que ve pel cost de la descarbonització, que les navilieres no podran assumir i s'haurà de repartir entre el passatge".

Així ho ha dit Morace en declaracions als mitjans aquest dijous després d'una reunió amb la presidenta del Govern, Marga Prohens, a la qual també ha assistit el director de Relacions Institucionals, Miguel Pardo, i el conseller del Mar i del Cicle de l'Aigua, Juan Manuel Lafuente.

Morace ha assegurat que estan "estudiant formules per reduir al mínim" la pujada del preu, però "evidentment serà un cost que caldrà repartir entre tots" per complir la nova normativa europea mediambiental.

Així mateix, ha dit que estan buscant mesures "tècniques" per "reduir al màxim el consum de combustible, perquè no n'hi ha cap alternativa".

També ha reivindicat que "és fonamental" que el Port de Palma aposti per l'electrificació dels vaixells per reduir la petjada mediambiental i el consum de combustible.

En aquest sentit, ha posat l'exemple d'Itàlia, on "tots els vaixells de càrrega ja tenen emissions zero al port perquè van amb bateria".

.

Categoría

Illes Balears