Notícies Balears.

Notícies Balears.

Tres joves madrilenys denunciats per pintades vandàliques a Palma. Tres joves madrilenys denunciats per pintades vandàliques a Palma.

Tres joves madrilenys denunciats per pintades vandàliques a Palma.

Tres joves madrilenys denunciats per pintades vandàliques a Palma.

PALMA, 15 de maig.

Agents de la Policia Local de Palma han denunciat tres joves residents a Madrid com a presumptes autors de pintades vandàliques a la capital balear.

Segons ha informat l'Ajuntament aquest dimecres en una nota de premsa, els agents sospiten que es tracta de les mateixes persones darrere de diverses pintades als vagons de trens i mobiliari urbà a Madrid.

En el cas de Palma, les pintades estan ubicades als carrers Manacor, Llucmajor i Joan Maragall. Els fets van succeir aquest dimarts al voltant de les 02.00 hores, quan la Policia Local va rebre un avís que diversos joves estaven fent pintades en un estanc situat al carrer Manacor.

En arribar al lloc, els agents van identificar els nois, que portaven unes bosses de plàstic blanc amb 25 pots de spray de pintura, sis retoladors i dos marcadors a l'interior, així com diverses adhesius amb els sobrenoms que solen utilitzar per identificar-se.

Durant la intervenció policial, els tres denunciats, tots ells residents a la Comunitat de Madrid, van explicar que es trobaven allotjats a casa d'un amic a la zona del Portixol.

Després de fer una batuda per aquesta zona, els agents van constatar la presència de grafitis en el carrer Llucmajor i Joan Maragall, amb les mateixes firmes.

A més, els agents van comprovar que s'havien penjat diverses xarxes socials imatges de les pintades realitzades als vagons de trens i mobiliari urbà a Madrid amb les mateixes firmes que a Palma. Per això, s'ha donat trasllat d'aquest informe als cossos policials de Madrid.

Des de l'ajuntament palmesà han recordat que el passat 5 de maig la Policia Local va identificar dos joves com a presumptes autors de diversos grafitis en edificis catalogats. La investigació es va iniciar després de l'aparició d'uns grafitis a les façanes del convent de Santa Magdalena i al convent de Sant Antoniet.

Després de sol·licitar la col·laboració de la Policia Nacional, els investigadors van aconseguir identificar dos menors com a presumptes autors i intervenir tres sprays i dos retoladors permanents. Al ser edificis catalogats les possibles sancions seran elevades.