Notícies Balears.

Notícies Balears.

Tretze municipis de Mallorca s'adhereixen al servei del Consell per a l'expedició de certificats de viatge.

Tretze municipis de Mallorca s'adhereixen al servei del Consell per a l'expedició de certificats de viatge.

PALMA, 4 Gen.

El Consell de Mallorca ha posat en marxa un nou servei d'expedició de certificats de viatge mitjançant el certificat digital (FNMT i DNI electrònic), perquè els residents en els municipis de Mallorca -- de moment s'han unit 13 municipis-- puguin realitzar aquest tràmit de forma remota i segura, sense haver de recórrer a les oficines municipals.

Es tracta d'un programa d'adaptació informàtica al qual poden acollir-se tots els ajuntaments que ho sol·licitin i que permet oferir el servei d'expedició de certificats de viatge a través de firma digital o DNI electrònic, segons ha explicat la institució insular en un comunicat.

Aquest servei es va començar a desenvolupar el mes passat d'agost a través del Servei d'Informàtica Municipal del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i, a l'actualitat, ja s'ha implementat en 13 ajuntaments: Banyalbufar, Binissalem, Bunyola, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Lloret, Lloseta, Llubí, Puigpunyent, Sant Joan i Santa Eugènia.

A més el Consell treballa en augmentar les adhesions de la resta de consistoris de l'illa, a excepció de Palma, on es tramiten els certificats de viatge a través de la targeta ciutadana.

La consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, ha assenyalat que "l'objectiu és reforçar els serveis informàtics municipals, especialment els més petits, i oferir-los assistència tècnica i assessorament per fer efectiu el desenvolupament de l'administració electrònica".

Per la seva banda, la directora insular de Suport i Coordinació Municipal, Beatriz Camiña, ha explicat que, a diferència dels habitants de Palma, fins ara la resta d'habitants dels pobles de la Part Forana havien d'acudir als seus ajuntaments per obtenir un pin de quatre dígits, per després descarregar-se al seu domicili el certificat de resident online.

Amb aquesta mesura, el Consell pretén "augmentar la seguretat i evitar desplaçaments innecessaris fins a les dependències municipals per a poder corroborar el seu padró".

A més, la directora insular ha apuntat que, d'aquesta manera, s'insta a la població local a "sumar-se a l'obtenció i ús del certificat electrònic, que a més facilita altres molts tràmits de l'Administració".

Cal destacar que els serveis municipals mantindran el règim actual d'obtenció del certificat de viatge per a aquelles persones que encara no tinguin el certificat electrònic.

.