• dimecres 5 d'octubre del 2022

Truyol continuarà sent candidata de MÉS a l'Ajuntament perquè la feina feta a Emaya "l'avala"

img

La candidata de la formació ecosobiranista defensa que la seva acusació no va en contra del codi ètic del partit

PALMA, 28 juny.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digna i Sostenibilitat i candidata de MÉS per Palma a l'alcaldia, Neus Truyol, ha afirmat aquest dimarts que l'acusació de la Fiscalia --li reclama quatre anys de presó pels abocaments a la badia de Palma-- "no perjudicarà, més aviat tot el contrari", la seva candidatura a Cort en les properes eleccions perquè el treball a l'anterior legislatura "l'avala" i perquè "ningú entén que es porti a judici a qui més ha fet per evitar els abocaments".

En una roda de premsa, Truyol, tot i que ha admès que personalment es tracta d'una situació complicada, ha insistit que afronta el procés amb la tranquil·litat de saber que "els fets, els projectes i la documenta ció presentats durant la investigació mostren de manera clara el treball dut a terme al capdavant d'Emaya".

L'edil ha negat, en tot cas, que l'acusació contra ella contradigui el codi ètic del seu partit que l'obligaria a dimitir si fos investigada per corrupció o per un delicte contra els ideals de MÉS. En aquest sentit, ha recordat que no està acusada de corrupció i que, precisament, si alguna cosa ha fet ha estat prendre mesures per protegir el mar dels abocaments.

Truyol ha mostrat la sorpresa pel fet que tot i ser conegut que abans del 2015 ja es produïen abocaments a la badia de Palma, la investigació i l'acusació se centrin únicament en la seva etapa al capdavant de l'empresa pública. Tot i que no ha entrat a valorar la motivació de la Fiscalia de confirmar l'acusació en el moment actual, sí que ha recordat que la denúncia la va presentar "una persona vinculada a la dreta" quan es va aprovar el decret de posidònia.