Notícies Balears.

Notícies Balears.

UCO recull al IbSalut documentació per a la Fiscalia Europea sobre el contracte del cas Koldo. UCO recull a l'IbSalut documentació per a la Fiscalia Europea sobre el contracte del cas Koldo.

UCO recull al IbSalut documentació per a la Fiscalia Europea sobre el contracte del cas Koldo. 

UCO recull a l'IbSalut documentació per a la Fiscalia Europea sobre el contracte del cas Koldo.

El exdirector de l'IbSalut va declarar aquest dimecres davant la Guàrdia Civil

PALMA, 11 d'abril.

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha recollit al Servei de Salut de les Illes Balears (IbSalut) documentació per a la Fiscalia Europea en relació al contracte del cas Koldo, segons han indicat a Europa Press fonts pròximes a la investigació.

Concretament, el passat dimarts funcionaris de la Guàrdia Civil van visitar la seu de l'IbSalut al carrer Reina Esclaramunda de Palma per endur-se documentació de l'expedient del contracte a Solucions de Gestió i Suport a Empreses SL, dins d'un diligències declarades secretes.

L'IbSalut ha corroborat que la UCO va acudir a les seves dependències a sol·licitar documentació a instàncies de la Fiscalia Europea, sense especificar en relació a quin tema. "L'Ibsalut va aportar tota la documentació requerida en un ambient de cordialitat i col·laboració màxima", recull un comunicat.

A més, les fonts consultades han confirmat que, com havia avançat 'Diario de Mallorca', l'exdirector de l'IbSalut, Manuel Palomino, va prestar aquest dimecres declaració davant la Guàrdia Civil sobre unes resolucions relacionades amb la contractació d'emergència i els tràmits de fons europeus.

Cap recordar que el Govern va iniciar el 2023 una primera reclamació de 2,6 milions d'euros a l'empresa per la diferència de preu entre les mascaretes entregades i la qualitat d'una quirúrgica, tot i que el passat març va decidir desistir d'aquesta per iniciar un procés de revisió amb el qual sol·licitar el total del contracte, 3,7 milions d'euros. A més, el Govern ha posat en marxa una desacreditació de fons europeus per les deficiències en el contracte.