Notícies Balears.

Notícies Balears.

Un 20% de les persones que van cobrar la Resoga el 2023 estaven donades d'alta a la Seguretat Social.

Un 20% de les persones que van cobrar la Resoga el 2023 estaven donades d'alta a la Seguretat Social.

De juny a juliol es va produir una disminució de beneficiaris de 500 persones.

PALMA, 10 de gener.

Un 20 per cent dels perceptors de la Renda Social Garantida (Resoga) estaven donats d'alta a la Seguretat Social i, per tant, treballaven i no havien comunicat a l'òrgan competent aquesta alta, rebent aquestes ajudes de manera indeguda.

Així ho ha explicat aquest dimecres en roda de premsa la consellera de Famílies i Assumptes Socials, Catalina Cirer, qui ha expressat la seva "sorpresa" quan va arribar al departament que ara gestiona, en veure que de juny a juliol de 2023 -quan encara la Conselleria estava liderada per l'anterior Executiu- es va produir una baixada de perceptors de prop de 500 persones.

Concretament, segons ha explicat, aquests perceptors de la Renda Social Garantida van passar de 3.332 al juny de 2023 a 2.842 al juliol; per tant, van caure en 490 persones.

"Aquest fet ens va sorprendre, primer perquè teníem un desconegut global de com funcionava la Conselleria i perquè vam veure que no havia passat aquesta baixada en aquests mesos en altres anys", ha indicat Cirer.

En aquesta línia, ha esmentat que al juny es va realitzar un creuament de dades amb la Tresoreria de la Seguretat Social, detectant aquest 20 per cent de persones que cobraven la Resoga quan estaven donades d'alta. Aquest és el dada, segons la consellera, "que explica la baixada de juny a juliol".