Notícies Balears.

Notícies Balears.

Un agent afirma que un subinspector jutjat per presumptes suborns va dir-li: "Em va dir que anava de putes i que tothom ho feia". Un agent, sobre un subinspector jutjat per presumptes suborns: "Em va dir que anava de putes i que tothom ho feia".

Un agent afirma que un subinspector jutjat per presumptes suborns va dir-li:

PALMA, 12 Abr.

Un agent del Grup d'Actuació Preventiva (GAP) de la Policia Local ha relatat aquest divendres que va tenir un enfrontament amb un subinspector jutjat en el cas Platja de Palma per presumptes suborns d'un empresari de l'oci.

"Em deia que era bona persona, i que si jo era amic del fiscal li digués que no hi havia cap màfia, vaig discutir amb ell. Ell em va dir que anava a deures i que tothom ho feia, i jo li vaig dir que jo mai ho havia fet", ha declarat aquest agent, que ha comparegut com a testimoni en el judici per aquesta peça derivada de la macrocausa de corrupció.

La Secció Primera de l'Audiència Provincial ha celebrat el que ha estat la quarta sessió del macrojudici, en el qual l'empresari Miguel Pascual, nou policies i un funcionari municipal enfronten penes que sumen 50 anys per diversos delictes de prevaricació administrativa i cohecho. La Fiscalia Anticorrupció els acusa de concertar-se per beneficiar els establiments de l'empresari a l'Arenal a canvi de serveis sexuals i tracte preferent.

Els testimonis d'aquest divendres són agents que van passar pel GAP i la Patrulla Verda. Tots han coincidit en què els arribaven "rumors" que hi havia companys que anaven gratis a locals "a beure i a fer altres coses": "Se sabia, era una cosa que, bé, es parlava". Tot i així, cap dels testimonis ha confirmat que ho va veure directament: "Ho hauria dit".

L'únic que sí va ser testimoni directe és un agent que ha explicat que ell i un company van anar a berenar de matinada a un dels locals de Pascual i en acabar els van dir que estaven convidats: "Semblava que es coneixien des de fa molts anys, jo li vaig dir que preferia pagar. Jo vaig pagar i vaig sortir fora".

Un altre ha referit que un company li va explicar que quan anava amb un dels policies acusats "a vegades entrava a un local o demanava que li portessin una beguda de dins de prostíbuls".