Notícies Balears.

Notícies Balears.

Un article sobre això podria començar d'una altra manera. Podries escriure: "800 agents vetllaran per la seguretat de la Conferència de Presidents dels Parlaments de la UE a Palma".

Un article sobre això podria començar d'una altra manera. Podries escriure:

PALMA, 20 d'abril.

La Policia Nacional ha desplegat prop de 800 agents en el dispositiu de seguretat dissenyat per a la Conferència de Presidents dels Parlaments de la Unió Europea, que es celebrarà a Palma entre els dies 21, 22 i 23 d'abril.

En nota de premsa, la Policia ha informat que entre els dies 21 i 23 d'abril Palma acollirà la Conferència de Presidents dels Parlaments de la Unió Europea (UE), fòrum anual al qual assisteixen els Presidents dels parlaments de la UE, el President del Parlament Europeu i els Presidents dels parlaments dels països de la UE.

La seva Majestat el Rei, Felip VI, inaugurarà el proper dilluns 22 d'abril la conferència que es celebrarà al Palau Reial de la Almudaina de Palma, on rebrà la presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, al president del Senat, Pedro Rollán, el president del Parlament Europeu, els presidents dels diferents parlaments dels països de la UE, així com a la presidenta del Govern, Margalida Prohens; al ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Fèlix Bolaños; al president del Parlament balear, Gabriel Antonio Le-Senne; al delegat del Govern en la Comunitat Autònoma, Alfonso Rodríguez, i al president del Consell, Llorenç Galmés i resta d'autoritats.

La presidenta del Congrés inaugurarà prèviament la cimera de dones presidentes de Parlaments de la UE, que es desenvoluparà el diumenge 21 a la tarda al Saló de Consells del Palau de la Almudaina.

La Policia s'encarregarà de donar protecció a totes les delegacions dels països des de la seva arribada a Espanya implementant un dispositiu en què s'han desplegat agents de diferents unitats especialitzades desplaçades des de la Península com la Unitat Central de Proteccions Especials, Comissaria General d'Informació, Grup Especial d'Operacions GEO i Grups Operatius Especials de Seguretat GOE, agents de les Unitats d'Intervenció Policial de Madrid i València, Unitats de Prevenció i Reacció (UPR), Guies Canins i Subsol, Tedax-NRBQ, Unitat Aèria de la Policia, que treballaran en estreta col·laboració amb agents de la Jefatura Superior.

El Palau de la Almudaina acull les delegacions sent un dels principals punts de les sessions de treball. Prop de 800 agents cobriran la seguretat, desplegant-se a les rodalies de l'esdeveniment, així com als hotels on s'allotgen les autoritats.

Entre les tasques realitzades pels agents es troben requeriments en interiors i exteriors duts a terme per Guies Canins, agents d'Informació i Unitats de Subsol que s'encarregaran del segellat de clavegueres i accessos, assegurant el perímetre de totes les ubicacions en les quals es moure les delegacions.

Les Unitats d'Intervenció Policial i Unitats de Prevenció i Reacció desenvoluparan el seu cometit de vigilància i protecció en els accessos dels actes i itineraris de les autoritats, amb el suport de l'helicòpter així com amb un ampli dispositiu de drones i antidron.

El dispositiu de seguretat es dirigeix des del Centre de Coordinació permanent (Cecor) ubicat en la seu de la Jefatura Superior a Balears des d'on es monitoritzen en temps real el moviment de les delegacions durant la seva estada a Palma.

El reforç del dispositiu policial i la protecció vetllarà pel normal desenvolupament de la cimera durant els tres dies que es desenvolupa la mateixa cobrint tots els desplaçaments de les comitives oficials, les sessions de treball, els diferents hotels en què s'allotgen i les visites culturals i gastronòmiques que realitzaran per gaudir de la història de la ciutat i de la seva riquesa cultural fins que abandonin Palma.