• dimecres 5 d'octubre del 2022

Un conductor de 22 anys xoca contra un cotxe aparcat en conduir quadruplicant la taxa d'alcohol a Palma

img

PALMA, 15 Set.

La Policia Local de Palma ha instruït un atestat contra un jove de 22 anys que va xocar contra un cotxe aparcat en conduir quadruplicant la taxa d'alcohol i que després va abandonar el lloc.

Al jove se li imputa un presumpte delicte contra la seguretat viària (conducció d'un vehicle de motor sota la influència de begudes alcohòliques) implicat en accident de trànsit.

Els fets van tenir lloc dissabte passat a les 1.45 hores al carrer Antich, a la zona de Santa Caterina.

La Policia va rebre un avís que un conductor havia impactat contra un altre turisme correctament estacionat, i que havia abandonat el lloc de l'accident.

A l'arribada dels agents, van comprovar que hi havia dos turismes estacionats afectats. El conductor causant, un jove de 22 anys, va poder ser localitzat després d'estacionar el vehicle a certa distància del lloc de xoc.

Se li va practicar una prova d'alcoholèmia al jove, que presentava símptomes clars de trobar-se baix la influència de begudes alcohòliques. Va donar un resultat positiu d'1,07 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat, quan la taxa màxima és de 0,25 mg.

La investigació va determinar que el conductor havia fet un gir a la dreta en un tram recte de la via, i que en xocar contra el cotxe estacionat aquest va ser impulsat cap endavant i va colpejar un altre cotxe aparcat.

Per tot això, el conductor va ser informat que se li imputaria un delicte contra la seguretat viària i que es confeccionaria un atestat per informar l'autoritat judicial. El conductor no va ser detingut, però el vehicle va quedar immobilitzat.

Així mateix, la Policia Local ha informat que el 6 de setembre passat també es va instruir un altre atestat al carrer de Manacor per un accident provocat per un conductor ebri.

El succés va tenir lloc a les 23.40 hores. El conductor d'un turisme va xocar amb un altre vehicle que estava estacionat sense conductor al carril dret de circulació.

El conductor, un home de 35 anys, va donar un resultat positiu a la prova d'etilometria de 0, 48 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat.

La investigació va determinar que el vehicle circulava a una velocitat molt superior a la permesa en el moment de l'accident, deixant una empremta de frenada de gairebé 11 metres i desplaçant el un vehicle més de sis metres de la posició inicial d'impacte.

El conductor va ser informat de la presumpta comissió d'un delicte contra la seguretat viària i de la confecció d'un atestat per informar l'autoritat judicial. Tampoc va ser detingut.