Un creuer es destrava a causa d'un fort vent i col·lisiona amb un petroler amarrat al port de Palma.

Un creuer es destrava a causa d'un fort vent i col·lisiona amb un petroler amarrat al port de Palma.

Sis persones resulten ferides lleus per la ruptura d'una vidriera en una estació marítima

PALMA, 27 d'agost.

Un creuer, que estava atracat en el port de Palma, ha trencat aquest diumenge amarres pel fort vent i ha impactat amb un petroler, també atracat.

En una nota de premsa, l'Autoritat Portuària de Balears (APB) ha informat que un creuer que estava atracat en el port de Palma ha trencat amarres, aquest diumenge, a conseqüència del fort vent i s'ha desplaçat a l'altre extrem de la dàrsena fins a impactar amb un petroler, també atracat, sense que s'hagi produït cap ferit.

D'altra banda, sis turistes de creuer sí que han resultat ferits lleus per la ruptura d'una vidriera a l'Estació Marítima número 1 del port de Palma, produïda també per una ràfega de vent.

Els fets han succeït prop de les 11.00 hores del matí, quan el creuer Britannia, de 330 metres d'eslora i atracat en la segona alineació del moll de Ponent del port palmesà, ha patit la ruptura de les amarres com a conseqüència d'una ràfega de vent, quedant el vaixell al paratge. El vent ha arrossegat el creuer fins a l'altre extrem de la dàrsena fins a col·lidir amb el petroler Castell d'Arteaga, que es trobava atracat en el pantalà de granels líquids.

A conseqüència de la col·lisió, el petroler ha patit un forat en el casc de costat del moll, sense que s'hagi produït cap vessament a la mar. L'Autoritat Portuària de Balears (APB) ha activat el Pla Interior Marítim (PIM) a nivell 0 com a mesura preventiva. Segons una primera revisió, el dany no compromet la navegació del vaixell.

S'han mobilitzat efectius dels Bombers de Palma, pràctics, amaradors, remolcadors, els consignataris dels vaixells, Capitania Marítima, la Policia Portuària i la Divisió de Seguretat i Protecció de l'APB.

Paral·lelament a aquests fets, el fort vent registrat al port de Palma ha provocat l'esllavissament d'una vidriera de l'Estació Marítima número 1. Com a conseqüència de la ruptura dels vidres, unes sis persones, turistes de creuer totes elles, han resultat ferides lleus. Els ferits han estat evacuats a un centre sanitari per a ser atesos.

A més d'aquests, altres incidents de menor importància s'han produït aquest matí al port de Palma a causa del temporal d'aigua i vent viscut a la capital balear. El més destacat d'ells ha estat la caiguda d'una palmera a l'Avinguda Gabriel Roca en sentit aeroport, que ha obligat a tallar i redirigir el trànsit rodat.

Tags

Categoría

Illes Balears