Un dels atracadors de Porreres nega la seva implicació en un altre assalt violent en un habitatge de Palma.

Un dels atracadors de Porreres nega la seva implicació en un altre assalt violent en un habitatge de Palma.

PALMA, 25 Oct.

F. Escobar, un dels atracadors condemnats per assaltar la finca d'un ancian a Porreres el 2018, ha negat aquest dimecres en un Jutjat la seva implicació en un altre robatori violent en un habitatge de Palma, en aquest cas d'una persona amb discapacitat.

Escobar, germà del lladre que va morir d'un tret a Porreres, se seient al banc del Jutjat de lo Penal número 7 de Palma per un altre robatori ocorregut a desembre del 2022. Juntament amb ell, la Fiscalia acusa també el gendre de la víctima, i demana per a cada un d'ells una condemna de cinc anys de presó.

L'incident va tenir lloc cap a les 19.45 hores del 11 de desembre, en un habitatge del barri de Nou Llevant. Segons han relatat les víctimes --un home amb paràlisi i la seva parella--, es trobaven al domicili veient una pel·lícula quan va sonar el timbre.

La dona va anar a obrir i a l'altre costat de la porta li van indicar que eren "uns veïns"; quan va obrir, es va trobar amb tres persones vestides de negre i amb la cara coberta per passamuntanyes, que ràpidament van irrompre a la casa. "Em van empènyer contra la paret, em van tapar la boca i em van dir que els donés diners o moriria", ha explicat.

La testimoni ha afirmat que des del primer moment va reconèixer la veu del que havia estat noi de la filla de la seva parella. Segons han explicat les víctimes, un dels atracadors es va quedar amb la dona en un bany, amenaçant-la amb un ganivet, i els altres van anar directes a registrar un armari, "com si sabien on estava els diners".

No obstant això, no els van trobar i per això van amenaçar amb un ganivet l'home, postrat al llit. "Un em va dir: 'digues on estan els diners o et mato, com que no vols viure, tallaré el coll'", ha explicat la víctima, que ha aclarit que es tractaria d'una al·lusió a expressions que ell mateix havia manifestat anteriorment.

La víctima sosté que també va reconèixer immediatament el seu gendre, i li va dir per nom, dient-li "ets tu, l'has cagat", davant el que l'atracador es va posar més violent. La víctima va notar la fulla del ganivet al coll i va pensar "que ho faria".

Finalment els assaltants es van emportar una bossa amb 18.000 euros --que la víctima tenia per a la compra d'un cotxe-- i una cartera amb altres 1.200 euros. Un cop van aconseguir aquest botí, van comentar entre ells que "ja ho tenien" i es van marxar.

Una estona després del robatori, el fill de la víctima va anar a una coneguda 'casa okupa' de La Soledat perquè sabia que l'exnoi de la seva germana l'anava a freqüentar. Aquest testimoni assegura que va reconèixer Escobar i l'altre acusat, juntament amb un tercer, entrant junts a l'edifici abandonat.

El gendre de la víctima s'ha acollit al seu dret a no declarar en el judici. Les víctimes han indicat que el jove va viure a la casa durant deu dies i que coneixia el pis i les seves costums. En el judici, el seu sogre s'ha mostrat "segur al 200%" que l'atracador era ell.

De fet, hi va haver un altre detall que va cridar l'atenció a la dona i que augmentava les sospites cap al gendre: la porta era trencada i des de dins només es podia obrir utilitzant la clau, perquè l'anella no funcionava, i l'atracador va anar directament a accionar la clau.

Escobar, per la seva banda, només ha contestat les preguntes del seu advocat, i ho ha fet per negar cap connexió amb el robatori. Ha tornat a assegurar, com ja va fer davant la Policia, que la nit dels fets estava a casa d'un amic en una altra zona, si bé aquesta versió ja va ser desmuntada pels agents quan interrogaren un familiar d'aquest amic.

Així mateix, Escobar sí que ha admès que coneixia l'altre acusat, però matitzant que molt poc, mentre que ha rebutjat qualsevol vincle amb el que seria el tercer atracador.

La Policia va rastrejar els telèfons mòbils dels sospitosos i va comprovar que el del gendre de la víctima havia estat connectat a una antena compatible amb la zona de l'habitatge; s'havia apagat 20 minuts abans del robatori i no s'havia tornat a connectar fins a mitja hora després.

Mentre, el mòbil d'Escobar havia romàs tot el temps a casa seva. Un funcionari ha apuntat que l'acusat és "una persona coneguda per la Policia" i que els lladres amb experiència "saben que no han de portar el telèfon al lloc del robatori". Quan la Policia va trucar a Escobar perquè comparegués a comissaria, va arribar sense el telèfon i acompanyat d'un advocat.

.

Tags

Categoría

Illes Balears