Notícies Balears.

Notícies Balears.

Un equip de la UIB detecta un sistema binari que podria ser un forat negre primordial. Un equip de la UIB participa en la detecció d'un sistema binari que podria ser un forat negre primordial.

Un equip de la UIB detecta un sistema binari que podria ser un forat negre primordial.

Un equip de la UIB participa en la detecció d'un sistema binari que podria ser un forat negre primordial.

PALMA, 8 Abr.

L'equip d'investigacions del grup Gravity de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha participat en la identificació d'un sistema binari, compost per la fusió d'un objecte compacte desconegut i una estrella de neutrons, que podria tractar-se d'un forat negre primordial.

Aquesta ha estat una de les hipòtesis cap a la qual ha apuntat la doctora en Física de la UIB i investigadora principal del grup, Alicia Sintes, que participa en la Col·laboració Científica LIGO-Virgo-Kagra --juntament amb altres universitats i centres d'investigació internacionals--, en la roda de premsa oferida aquest dilluns per explicar aquest descobriment.

La responsable de l'equip d'investigació ha assenyalat que aquest "fenomen exòtic" que s'ha trobat a 200 megapàrsecs de la Terra té una massa de 3,6 vegades la massa del Sol, per la qual cosa entra dins d'una escala de la que fins ara es consideraven com a "masses prohibides", ja que les masses de les estrelles de neutrons tenen entre 1,2 i dues masses solars i els forats negres solen sobrepassar les cinc.