Un fre d'emergència accionat i una fallada al sistema d'alerta provoquen aquest dijous retards en la sortida de trens. Un fre d'emergència accionat i una fallada al sistema d'alerta provoquen aquest dijous retards en la sortida de trens.

Un fre d'emergència accionat i una fallada al sistema d'alerta provoquen aquest dijous retards en la sortida de trens. 

Un fre d'emergència accionat i una fallada al sistema d'alerta provoquen aquest dijous retards en la sortida de trens.

PALMA, 25 de gener.

Un fre d'emergència accionat i un error electrònic en el sistema que hauria d'haver donat part de l'activació d'aquest fre ha provocat una sèrie de retards aquest dijous a la sortida de trens.

Segons ha informat el coordinador ferroviari de CCOO Balears, Miguel Ángel Vadell, a Europa Press, a aquests dos aspectes se suma que "no hi ha material suficient" i que estan "molt justos" de recursos.

En concret, la sortida del tren afectat s'ha retardat 25 minuts i aquest retard s'ha anat acumulant en la resta de sortides.

"Hi havia un fre d'emergència apretat en un tren i, teòricament, d'això ha de donar part el sistema electrònic al mateix tren, però no ha donat part i no ha pogut sortir", ha explicat el coordinador.

En aquesta línia, ha detallat que, amb un fre de mà accionat, el tren no pot traccionar. I a això s'afegeix el "problema electrònic d'aquest tren, que no donava error de tenir el fre de mà apretat", i que estan "justos de material" per oferir els serveis.

Preguntat per les causes que han motivat que el fre de mà estigués actiu, Vadell ha assegurat desconeixer el motiu i ha indicat que s'està investigant. "No sabem les causes de per què el fre d'emergència estava accionat i el sistema electrònic no ho ha detectat", ha finalitzat.

A través de la xarxa social X, Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha informat dels retards a les primeres circulacions "per una incidència".

Categoría

Illes Balears