Notícies Balears.

Notícies Balears.

Un home accepta sis anys de presó per un tret a una dona al tòrax durant una baralla a Palma. Un home accepta sis anys de presó per un tret al pit d'una dona durant una baralla a Palma.

Un home accepta sis anys de presó per un tret a una dona al tòrax durant una baralla a Palma. 

Un home accepta sis anys de presó per un tret al pit d'una dona durant una baralla a Palma.

La baralla podria haver estat relacionada amb tràfic de drogues.

PALMA, 19 de gener.

Un home de 41 anys ha acceptat aquest divendres una condemna de sis anys de presó per un tret a una dona al tòrax durant una baralla al barri de Les Meravelles, a Palma. La dona va sobreviure al tret, tot i que presenta seqüeles.

La defensa del processat i la Fiscalia han arribat a un acord de conformitat pel qual l'home ha reconegut els fets i l'acusació ha rebaixat la seva petició de condemna, inicialment de 11 anys i mig, per delictes de temptativa d'homicidi i tinença il·lícita d'armes.

De la condemna, a l'home se li descomptarà el temps que porta a presó provisional per aquests fets. A més, ha pagat una indemnització de 54.000 euros a la víctima --dels quals 14.000 els ha aportat en efectiu aquest mateix divendres--.

A més de la pena de presó, se li imposa una ordre d'allunyament durant 15 anys a favor de la víctima, amb la qual no podrà comunicar-se per cap via.

L'incident va tenir lloc cap a les 06.00 hores del 17 de setembre de 2022. L'acusat havia mantingut una discussió amb un altre home en un local d'oci del Polígon de Can Valero. Segons les declaracions del processat durant la investigació, l'assumpte podria estar relacionat amb tràfic de drogues.

La disputa va derivar en una persecució en cotxe per diferents carrers de Palma. Un grup de persones, entre les quals es trobava la víctima del tret --aparentment, parella d'un d'ells-- va acabar davant del domicili de l'acusat.

L'home va baixar al carrer amb una pistola de nou mil·límetres carregada, per a la qual no tenia llicència. Amb l'arma, va apuntar a la parella de la dona. Aquesta, per intentar evitar l'agressió, es va llançar sobre el processat i el va agafar pel coll.

Quan el va deixar anar, estant cara a cara, l'home va disparar. La bala va entrar pel tòrax dret i va afectar un pulmó. Segons va informar la Policia Nacional, després del tret el grup es va dispersar i la dona va quedar ferida a terra.

La Policia va acordonar la zona per localitzar l'agressor. Alguns implicats en la baralla s'havien amagat en un edifici i van intentar escapar per balcons. L'arma va ser trobada en un replà d'escala. Van ser detingudes tres persones.

La dona va requerir tractament quirúrgic urgent i posteriorment ha necessitat ajuda psicoterapèutica.