Un home admet haver apunyalat un altre a Ibiza després d'una pallissa al seu germà: "Només volia treure el meu germà d'allà".

Un home admet haver apunyalat un altre a Ibiza després d'una pallissa al seu germà:

PALMA, 8 de gener.

Un home ha reconegut aquest dilluns, davant d'un Jurat, ser l'autor d'una punyalada mortal a un altre a Eivissa a l'octubre de 2021 després que la víctima, juntament amb una altra persona, presumptament propinés una pallissa al seu germà.

La seu de l'Audiència Provincial de Balears, a Palma, ha començat aquest dilluns el judici per uns fets ocorreguts cap a les 4.00 hores de la matinada del 12 d'octubre de 2021 a Eivissa.

L'acusat, de 40 anys i nacionalitat uruguaiana, ha reconegut que emprava el ganivet, però en la seva descripció dels fets ha donat a entendre que l'apunyalament va ser accidental. La defensa planteja una eximent completa per defensa legítima d'un tercer. La Fiscalia demana per a ell 15 anys de presó per homicidi.

Al banc de l'acusació hi ha un altre home, de 45 anys i nacionalitat romanesa, amic del difunt, també romanès. Sobre aquest segon acusat recau una imputació per lesions amb un instrument perillós per la pallissa al germà del presumpte homicida. La fiscal demana cinc anys de presó.

La Fiscalia recull en el seu escrit que els dos romanesos es trobaven a la proximitat del carrer Aragó, on suposadament van mantenir una discussió amb el germà de l'altre acusat i van començar a propinar-li una pallissa amb una barra de ferro.

El seu germà es trobava al seu domicili al mateix carrer, i en sentir els crits va sortir al balcó. En veure que dos homes estaven agredint al seu germà, va agafar un ganivet de cuina i va baixar al carrer amb l'arma a la mà.

Aleshores, segons la Fiscalia, va asestar una punyalada a un dels agressors a l'altura del tòrax i després va abandonar el lloc. La víctima va començar a sangrar abundantment i un testimoni va trucar a una ambulància. L'home va ser traslladat a l'Hospital Can Misses, on finalment va morir.

En la seva declaració en el judici, l'home ha explicat que es trobava amb el seu germà a la seva vivenda quan aquest li va dir que baixava a comprar tabac. Minuts després va sentir els crits i en asomar-se al balcó va veure que estaven pegant al seu germà amb una barra de metall. "En aquell moment em vaig quedar totalment esbojarrat", ha explicat, admetent que va recollir un ganivet de cuina perquè pensava que "l'anaven a matar".

Segons la seva versió, no tenia "intenció de matar ningú" sinó d'espantar als agressors: "Només volia treure al meu germà d'allà". No va pensar en trucar a la Policia perquè es va tornar "boig": "Vaig perdre el cap en aquell moment".

En arribar al carrer va veure al coacusat mantenint al seu germà "contra un cotxe" i "una ombra" se li va llançar "a sobre". Així, ha assegurat que es va agenollar –ha escenificat el gest, amb les mans una mica alçades– i en aquell moment va sentir un gemec.

D'aquesta manera ha donat a entendre que l'apunyalament va ser accidental, insistint que no se'n va adonar de haver ferit l'altre home, a qui no havia vist "mai" abans. De fet, ha declarat que no va veure sang, que van tornar a pujar a l'apartament i que es va adonar hores després que tenia el ganivet a la butxaca. Seguint amb el seu relat, es va espantar i el va llençar al costat d'un contenidor, però més tard ho va explicar a la Policia i va acompanyar els agents fins al lloc.

De la mateixa manera, ha apuntat que el seu germà li va explicar que el motiu de l'agressió havia estat un deute de droga.

Mentrestant, el ciutadà romanès acusat per la pallissa al germà del coacusat s'ha defensat assegurant que va ser aquell qui els va atacar amb la barra de ferro.

L'home ha declarat que va veure l'uruguaià intentant forçar l'entrada a la seva botiga, i que se'l va recriminar en un missatge al seu germà; i que una estona després, quan estava prenent cervesa amb el seu compatriota al carrer, l'altre se'ls va apropar amb actitud agressiva i va treure una barra de ferro que portava amagada a la jaqueta. "Era molt problemàtic, sempre busca problemes", s'ha defensat.

El processat ha negat la pallissa assegurant que ell es va limitar a treure-li la barra i llençar-la a terra, i que després va ser el seu amic qui va continuar colpejant a l'altre amb punys i puntades. La declaració del germà acusat d'homicidi contradiu aquesta versió ja que ha afirmat que també el va veure pegant-li.

Quant a l'apunyalament, l'amic del difunt ha indicat que tot va ser "molt ràpid" i que no va veure el moment, encara que sí que va arribar a veure el germà amb el ganivet a la mà. "El meu amic es va quedar a terra plorant, que li feia mal, vaig trucar a la Policia", ha explicat.

Tags

Categoría

Illes Balears