Notícies Balears.

Notícies Balears.

Un home ferit en una explosió de gas a Andratx és traslladat de forma crítica a l'Hospital Vall d'Hebron. Un home ferit en una explosió de gas a Andratx és traslladat de forma crítica a l'Hospital Vall d'Hebron.

Un home ferit en una explosió de gas a Andratx és traslladat de forma crítica a l'Hospital Vall d'Hebron.

Un home ferit en una explosió de gas a Andratx és traslladat de forma crítica a l'Hospital Vall d'Hebron.

PALMA, 5 de març.

L'home de 53 anys que ha resultat ferit en una explosió de gas --al que sembla, una bombona de butà-- en una vivenda d'Andratx ha estat traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron (Barcelona) en estat crític, segons han informat des de l'IbSalut.

Dues persones van resultar ferides aquest dilluns en una deflagració en un edifici amb dues vivendes --una al baix i una al primer pis-- al número 22 del carrer Nord d'Andratx, segons han indicat fonts del 112 i Bombers de Mallorca.

L'incident va ocórrer al voltant de les 22.40 hores i l'explosió es va poder sentir a molta distància dins del poble. A més, va causar un esfondrament considerable que ha deixat enderrocs als carrers adjacents i que ha afectat la façana de l'edifici del número 20 i una altra vivenda independent de la part posterior.

El ferit més greu és l'habitant de la vivenda on va succeir l'explosió, amb cremades de segon grau en el 40 per cent del cos. L'home va ser atès al lloc per una ambulància de suport vital avançat.

Un cop estabilitzat, va ser traslladat a l'Hospital Son Espases, i de matinada, cap a la 1.00 hores, va ser evacuat en avió ambulància medicalitzat a l'Hospital Vall d'Hebron.

El veí de baix, un home de 61 anys, ha resultat ferit lleu, i ha estat atès al lloc sense necessitat d'anar a un hospital.

Al lloc es van desplaçar efectius d'emergències, entre ells la Policia Local d'Andratx, que va comprovar que no hi havia persones atrapades pels enderrocs. Per part dels Bombers de Mallorca es van mobilitzar unitats dels parcs de Calvià i Llucmajor, amb un sotsinspector i tècnics. També van acudir agents de la Guàrdia Civil i un metge del PAC d'Andratx.

L'Ajuntament d'Andratx ha informat que el carrer Nord ha quedat tancat pels enderrocs. S'està habilitant un camí perquè els veïns del carrer puguin sortir.

A més, la via es troba en una pendent i hi ha risc que l'edifici acabi caient completament. Tècnics municipals revisaran l'estructura per valorar el perill per a les vivendes colindants, especialment la del costat del número 20.