• dilluns 3 d'octubre del 2022

Un jurat celebra aquest dimarts el judici per l'incendi de l'edifici 'okupa' d'Eivissa on va morir una dona

img

La Fiscalia demana 36 anys de presó per als dos acusats, que presumptament van iniciar el foc per una venjança< /p>

PALMA, 19 Set.

Un jurat començarà aquest dimarts, a l'Audiència Provincial de Balears, el judici pel greu incendi d'un edifici 'okupa' d'Eivissa al maig de 2019, en què va morir una dona de 59 anys.

La Fiscalia acusa dos homes d'haver iniciat el foc per venjar-se d'una persona que residia a l'edifici després d'una discussió, i demana una pena de 18 anys. anys de presó per a cadascun d'ells per un delicte d'incendi amb perill per a la vida de les persones en concurs amb diversos delictes de lesions i un d'homicidi.

L'incident va tenir lloc cap a les 12.40 hores del 13 de maig del 2019, després que un dels acusats discutís amb un dels residents de l'edifici, un immoble en construcció.

Pr esmentament, mentre un vigilava, l'altre va encendre i va llançar un encenedor, tot i saber que al lloc hi vivien nombroses persones. La Fiscalia detalla en el seu escrit que les flames es van estendre a gran velocitat a causa de la direcció del vent i de les condicions d'habitabilitat de les dependències, que estaven separades per teles.

algunes amb dues ampolles de gas butà que van patir pèrdues i van explotar per l'efecte de la calor, actuant "com llançaflames", segons el fiscal. Així, l'incendi es va propagar per la planta baixa i la primera planta de ledifici. La destrucció va ser tan gran que la investigació no va poder determinar els focus concrets. El foc va quedar totalment extingit a les 20.20 hores després de la intervenció dels Bombers d'Eivissa.

Com a conseqüència de l'incident una dona de 59 anys que residia a la segona planta va morir per la inhalació de substàncies tòxiques generades pel incendi. El cadàver va ser localitzat entre les restes de l'edifici durant les feines d'extinció. Altres residents van resultar afectats per cremades de segon grau, intoxicació per fum i aixafament, que van requerir ingrés a l'UCI.

El foc va provocar una important destrucció a l'edifici, danys que han estat indemnitzats al propietari per una asseguradora per valor de 7.600 euros. L'asseguradora reclama que els acusats responguin per aquesta quantitat.

Igualment, es demana una indemnització per al Consell per les despeses dels Bombers (5.000 euros), i indemnitzacions de 15.000 fins a 62.000 euros per als perjudicats per les lesions.

Finalment es reclama una compensació de 19.000 euros per a cadascun dels quatre germans de la dona morta.