Notícies Balears.

Notícies Balears.

Un jutjat imputa a Metges del Món en un cas per abusos sexuals de l'exdelegat a Menorca.

Un jutjat imputa a Metges del Món en un cas per abusos sexuals de l'exdelegat a Menorca.

L'ONG recalca que va presentar la denúncia davant la Fiscalia contra el seu exempleat

PALMA, 18 d'Abril.

Un Jutjat de Maó ha inclòs a l'ONG Metges del Món com investigada dins d'una causa per presumptes abusos sexuals atribuïts al seu exdelegat a Menorca.

La denúncia es dirigeix contra un treballador que va ser acomiadat després de ser acusat de delicte sexual per víctimes de prostitució ateses a l'entitat, com ha publicat el diari 'Menorca'. En un comunicat, Metges del Món ha ressaltat que va ser la pròpia ONG qui va presentar la denúncia contra ell davant la Fiscalia de les Illes Balears, després de rescindir el contracte.

L'ONG ha incidit en que de forma preventiva compta amb mecanismes "que es fan servir des de l'inici del procés de selecció de personal": "En tot moment, l'organització fa tot allò possible per tractar d'evitar la incorporació de perfils inadequats".

De la mateixa manera, ha assenyalat que faciliten "canals de denúncia davant qualsevol comportament d'una persona contractada o voluntària que impliqui situacions d'abús de poder dirigides a aprofitar-se de la posició d'especial vulnerabilitat" de les persones que atenen. Entre aquests mecanismes s'inclouen codis de conducta, protocols interns d'actuació i investigació i formacions dirigides al personal propi.

Davant els fets investigats, l'entitat ha indicat que va aplicar els seus protocols interns i es va realitzar un peritatge amb una experta en violència sexual i de gènere "per tal que pogués fer una investigació en profunditat". A més, "es va dur a terme una valoració psicològica de les dones amb l'objecte de donar suport a la feina de la citada perita".

En aquesta línia, Metges del Món ha condemnat els fets i subratllat la seva "tolerància zero amb la violència sexual o qualsevol altra forma de violència". També han remarcat la seva voluntat de cooperació amb les autoritats: "Ens posem a disposició de la Justícia per aclarir completament el succeït".