• dimecres 5 d'octubre del 2022

Un total de 12 artistes de Balears estan nominades al premi Barbara H. Weil

img

PALMA, 27 Jul.

Weil Art Exchange i l'Associació Cultural Barbara Weil, amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, han presentat les 12 artistes seleccionades per a la segona edició del Premi Barbara H. Weil per a dones artistes de Balears.

En una nota de premsa, el Consell de Mallorca ha indicat aquest dimecres que la convocatòria té com a finalitat recolzar i visibilitzar les artistes emergents vinculades a les Balears amb la intenció de difondre, promoure i fomentar la qualitat artística contemporània.

A l'edició d'enguany s'han presentat un total de 115 dones artistes, entre les quals, un jurat internacional n'ha seleccionat 12. Elles són: Aina Albo Puigserver, Erola Arcalis, Marta Armengol, Maria Bernat Caro, Marina Enrich Genestar, Rosa Antònia Fiol, Nathalie Kertesz Maor, Laura Mart, Françoise Polo, Silvia Prió, Isabel Servera i Sandra Val. Totes elles exposaran les seves obres a Studio Weil, al Port d'Andratx, entre el 29 de juliol i el 21 d'octubre del 2022.

Entre les 12 seleccionades, la guanyadora rebrà una invitació per a una residència de deu dies a Nova York. Allà tindrà l'oportunitat de reunir-se amb diversos galeristes i mostrar-los la seva obra, així com visitar els estudis de reconeguts artistes que resideixen a la ciutat. La premiada també assistirà a una recepció al Consolat espanyol a Nova York.

L'objectiu del premi és que l'artista guanyadora conegui de primera mà la cultura artística de Nova York, un dels centres mundials d'art contemporani , establint una relació amb la comunitat artística de la ciutat.

A l'acte de presentació, la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha destacat que "col·laboracions com aquesta, entre Consell i associacions, serveixen per tirar endavant projectes culturals i potenciar el talent d'aquí, en aquest cas, de les dones artistes de Balears”.

Per la seva banda, Charles Weinstein, president de Weil Art Exchange i secretari de l'Associació Cultural Barbara Weil, ha comentat que “a Nova York hi ha una indústria cultural potent i ens vam adonar que a Mallorca també hi ha molta tradició artística. Per això, trobem que podria ser una bona manera de c onectar tots dos territoris".

La guanyadora del Premi Barbara H. Weil es donarà a conèixer aquest divendres a l'acte que se celebrarà a Studio Weil, al Port d'Andratx, i en què també s'inaugurarà l'exposició de les obres de les 12 artistes finalistes.