Un total de 828.744 persones poden votar aquest diumenge a Balears, amb un augment del vot per correu del 24%.

Un total de 828.744 persones poden votar aquest diumenge a Balears, amb un augment del vot per correu del 24%.

Gairebé 39.000 joves podran votar per primera vegada

PALMA, 22 Jul.

Un total de 828.744 persones podran votar a les eleccions generals d'aquest diumenge a les Balears, un 2,6 per cent més que el 2019, i amb un increment del vot per correu proper al 24% respecte a les generals de fa quatre anys.

Segons la informació facilitada per la Delegació del Govern, 38.757 joves estan cridats a votar per primera vegada en unes eleccions generals.

Del total de votants a les eleccions generals a les Illes, hi ha 32.842 que corresponen al Cens Electoral de Residents Absents (CERA), que ha augmentat en 4.527 persones des dels comicis de fa quatre anys.

Per la seva banda, el Cens Electoral de Residents (CER) s'ha incrementat un 2,1 per cent en el mateix període i ha arribat a les 795.902 persones.

Quant al vot per correu, s'han tramitat 36.545 sol·licituds, un 23,96 per cent més en comparació amb les 29.481 rebudes pel mateix procés electoral de novembre de 2019.

En total, diumenge es constituiran a les Balears 1.249 taules electorals, que són 34 més que per a les eleccions generals de novembre de 2019. La delegada del Govern, Aina Calvo, ha agraït per endavant la participació de la ciutadania cridada a incorporar-se a alguna de les taules, i ha destacat, també, la feina del personal funcionari de l'Administració General de l'Estat en aquests dies previs als comicis, que garanteix, ha dit, "que la ciutadania pugui exercir el seu dret a vot".

Durant la jornada electoral, es desplegaran a l'arxipèlag 1.651 agents de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i policies locals dels diferents municipis.

En les últimes setmanes s'han celebrat juntes de seguretat a cada illa per organitzar el dispositiu de seguretat, amb l'objectiu de garantir la màxima coordinació de totes les parts i fer possible que l'electorat pugui exercir el seu dret a vot.

D'altra banda, un total de 724 representants de les administracions es distribuiran entre els 378 col·legis electorals des d'on transmetran les incidències, en el supòsit que es produeixin, així com les dades provisionals de participació i l'escrutini dels resultats a partir del tancament.

La Delegació del Govern ha recordat que, segons la llei de Règim Electoral, els membres designats per a les meses electorals han d'acudir a exercir les seves funcions i no poden abandonar ni desistir sense una causa justificada i l'avís corresponent per absentar-se. El incompliment d'aquesta obligació pot comportar responsabilitats penals.

Categoría

Illes Balears