• divendres 30 de setembre del 2022

Una desena de testimonis ratifiquen la versió dels acusats en el cas Confeti i no els ubiquen a la protesta d'Arran

img

PALMA, 15 Jun.

Una desena de testimonis han ratificat aquest dimecres la versió de diversos acusats pel cas Confeti, als quals no ubiquen a la protesta contra la massificació turística d'Arran al Moll Vell el 22 de juliol de 2017, sinó a altres llocs allunyats del port de Palma.

Durant la tercera sessió del judici a la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears, un total de deu testimonis han declarat davant del jutge, segons han informat a Europa Press fonts de la defensa presents en el cas judicial.

Cal recordar que el Ministeri Públic demana un total de 29 anys de presó per als 12 acusats en aquest cas, amb penes entre dos i quatre anys de presó.

Nou dels 12 acusats van negar aquest dilluns, durant la primera jornada del judici a l'Audiència, que assistissin a aquesta protesta organitzada p or Arran al port de la capital balear.

Un dels testimonis aquest dimecres ha estat el director d'un mitjà de comunicació per al qual un dels acusats treballava el juliol del 2017 i que va acudir a la manifestació d'Arran a cobrir-la, segons va relatar l'encausat a la primera jornada del judici. El director d'aquest mitjà ha ratificat que aquest jove treballava per a ell i ha mostrat el contracte laboral que tenia aleshores.

D'altra banda, un altre testimoni de la defensa, que ha declarat per videoconferència, ha relatat que la tarda del 22 de juliol de 2017 estava amb un dels acusats en un acte, a prop del Parc de ses Estacions de Palma, on va acudir per posar música.

Així mateix, altres testimonis han ubicat a Valls (Tarragona ) a una de les acusades, concretament a la jove per a la qual la Fiscalia demana quatre anys de presó, ia un altre dels acusats ho han situat en un dinar a Estellens i, posteriorment, en un concert a Montuïri.

< p> El judici continuarà aquest dijous a les 10.00 hores amb la declaració de set testimonis més, les conclusions, els informes i les últimes paraules.