Notícies Balears.

Notícies Balears.

Una empresa convoca ajudes per a la modernització del petit comerç amb un pressupost de 2,7 milions d'euros.

Una empresa convoca ajudes per a la modernització del petit comerç amb un pressupost de 2,7 milions d'euros.

PALMA, 15 de març.

La Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia ha obert la convocatòria d'ajuts destinats a fomentar la modernització del petit comerç, així com la continuïtat dels establiments emblemàtics, amb un pressupost de 2,7 milions d'euros.

En concret, aquesta línia d'ajuts subvenciona inversions en equipament per a la millora tecnològica i digital, que impliquin avanços cap a una economia baixa en carboni, que millorin l'eficiència energètica i la sostenibilitat i que eliminin barreres arquitectòniques.

Segons ha informat la Conselleria en una nota de premsa aquest divendres, s'ofereixen subvencions per comprar equipament necessari per modernitzar l'establiment, com mobiliari, maquinària, instal·lacions, sistemes d'alarma i seguretat, TPV i calaixos de cobrament automàtic intel·ligent, entre altres, així com per realitzar millores de la imatge del comerç o per obres i reformes que millorin i modernitzin l'empresa.

A més, es podran sol·licitar ajuts per despeses o activitats d'inversió executades entre el 16 de setembre de 2023 i el 15 de setembre de 2024. El termini per justificar les activitats i sol·licitar els ajuts finalitzarà el 15 de setembre d'aquest any.

La Conselleria ha destacat que per a aquesta convocatòria la Direcció General d'Empresa, Autònoms i Comerç ha augmentat en un 7,4 per cent el pressupost de la convocatòria, que passa de 2,5 a 2,7 milions d'euros.

Les persones beneficiàries dels ajuts poden ser autònoms o titulars de petites empreses del sector del comerç minorista o determinades empreses de serveis, dins de la categoria de microempresa, petita i mitjana empresa, que tinguin l'establiment a les Balears i que facin venda presencial.